Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Sulama birliklerinin neden kapatılacağı belli oldu

Sulama birliklerinin neden kapatılacağı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sulama birliklerindeki tespitlerimiz çok acı. Çok büyük bedeller ödettiler” sözlerinin temelini İçişleri Bakanlığı’nın sulama birlikleri hakkında hazırlamış olduğu denetim raporları oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sulama birliklerindeki tespitlerimiz çok acı. Çok büyük bedeller ödettiler” sözlerinin temelini İçişleri Bakanlığı’nın sulama birlikleri hakkında hazırlamış olduğu denetim raporları oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Çorum il Kongresinde, “Sulama birliklerini kaldırıyoruz. Bunlarla yürümez, Sulama birliklerindeki tespitlerimiz çok acı. Çok büyük bedeller ödettiler. Belediyeler kanalıyla yapacağız” sözlerinin nedeni ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı kısa bir süre önce, Sulama birliklerinin yüksek maaşlı yöneticileri ve birlik harcamalarıyla ilgili harekete geçti.

 Bakanlık illerde Vali Yardımcısı koordinatörlüğünde birliklerin 2013-2016 yıllarını idari, teknik ve mali açıdan mercek altına aldı. Son olarak Malatya’da faaliyet gösteren Derme Sulama Birliğine yönelik hazırlanan denetim raporunda,Derme Sulama Birlik Başkanı A. P.’a huzur hakkı olarak 35 bin 336 lira, elden ödenen yurt içi görev yolluğu olarak ise 15 bin 712 lira tutarında fazladan ödemenin gerçekleştirildiğine yer verildi.

Raporda, birliğe ait araçların ve personellerin birlik başkanı Abdullah P. ve akrabalarına ait bahçelerde çalıştığının da tespit edildiği kaydedildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, Malatya’daki Derme Sulama Birliğine ait hazırlanan denetim raporunun kamu zararına ilişkin tespitler içermesi sebebiyle Sayıştay Başkanlığına ilettiklerini söyledi.

SEZAİ ERHAN / MEMURLAR.NET

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan