Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Bakın Urfa’da geçen yıl kaç çocuk muayene edildi?

Bakın Urfa’da geçen yıl kaç çocuk muayene edildi?

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Şanlıurfa çocuk muayenesi sıralamasında bir rekora imza attı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İstatistik, Analiz, Raporlama ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Her Branşta İlk 100 Hastane – 2017 Yılı Ocak- Ekim Dönemi Poliklinik, Yatış, Yoğun Bakım ve Acil Servis İstatistikleri” adlı raporunda bakılan çocuk hasta sayılarını yayınladı.

ŞANLIURFA YALNIZCA BÖLGEDE DEĞİL ÜLKE GENELİNDE DE REKOR KIRDI

Yayınlanan rapora bakıldığında Şanlıurfa ile ilgili korkutucu verilerde göz önüne çıkmış oldu. Geçen yılın ilk 10 ayında Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 254.884, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 226.392, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 224.901 çocuk muayene edildi.

Şanlıurfa Türkiye genelinde çocuk muayenesinde rekor kırdı ve birçok büyük şehri de geride bırakmış oldu. Çocuk muayenesinde yalnızca kent merkezinde hastaneler değil ilçe hastaneleri de yüksek rakamlara ulaşmış oldu.

YENİ AÇILAN HASTANE REKOR KIRDI

Eyyübiye’deki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2.,  Suruç Devlet Hastanesi 87.564 hasta ile 41’inci,  Siverek Devlet Hastanesi 83.837 hasta ile 44., Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi 80.138 hasta ile 53. sırada, Viranşehir Devlet Hastanesi 73.390 hasta ile 64, Balıklıgöl Devlet Hastanesi 72.214 hasta ile 68,  Akçakale Devlet Hastanesi 66.350 hasta ile 78’inci sırada yer aldı.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan