Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Eğitim Bir-Sen açıklıyor, Milli Eğitim saklıyor!

Eğitim Bir-Sen açıklıyor, Milli Eğitim saklıyor!

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun Şanlıurfa’da 7 bin öğretmen açığı olduğunu ifade ederken, Milli Eğitim Müdürlüğü ise konu ile ilgili sessiz kalmayı tercih ediyor.

Şanlıurfa’nın kanayan yaralarından biri olan öğretmen açığı bir türlü giderilemedi. Yüzbinlerce öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa’da ise taşıma su ile değirmen döndürülmeye çalışıyor. Kentin herhangi bir okulunda bulunan öğretmenlerin yüzde 75’ini sözleşmeli öğretmenler oluşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullardaki öğretmen sorununu ise sözleşmeli öğretmen ile çözmeyi düşünüyor.

COŞKUN’DAN NOKTA ATIŞI…

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun bugün yaptığı basın açıklamasında kentin kanayan yarı olan öğretmen açığını dile getirdi. Coşkun yaptığı açıklamada, “Bu konularda konuşurken atlamamamız gereken bir başka husus Şanlıurfa’mızın 7 binleri bulan öğretmen açığı sorunudur. Yapılan tüm atamalarda Bakanlığımızın aslan payına ilimize ayırdığını biliyoruz. Ancak aynı oranda öğretmenimizin de her yıl çeşitli sebeplerle ilimizden ayrıldığı da unutulmamalıdır” dedi. Coşkun bu açıklama ile kentte öğretmen açığının yaklaşık 7 bin civarlarında olduğunu ifade etti.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GERÇEK VERİLERİ SAKLIYOR MU?

Yaşanan bu olaydan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili sessiz kalmayı tercih etti. Eğitim Bir-Sen’in bu açıklamasına karşın kentte ne kadar öğretmen açığı olduğu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü herhangi bir veri yayınlamadı. Yaşanan bu durum akıllara farklı soru işaretlerini getirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya kentin eğitiminden habersiz ya da gerçek verileri saklıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan