Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Eğitim Bir-Sen’den “Eyyübiye Okuyor” projesine destek

Eğitim Bir-Sen’den “Eyyübiye Okuyor” projesine destek

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan “Eyyübiye Okuyor” projesine bir destek de Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube’sinden geldi. Sendikal faaliyetlerin yanında sosyal sorumluluk projelerini de destekleyen sendika, okuma seferberliğine 620 kitaplık katkı sağladı.

Eğitim Bir-sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuma kültürünü geliştirmek,  çocuk ve yetişkinleri kitapla buluşturmak amacıyla başlatılan “Eyyübiye Okuyor” projesine desteklemek amacı ile bugün Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Sendika adına, ilk, orta ve lise öğrencilerine hikaye ve roman türlerinden oluşan 620 adet kitap hediye etti.

Getirdikleri kitapları öğrencilere dağıtmak üzere müdürlüğe teslim eden Eğitim Bir-sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bilgili ve birikimli bir nesil yetiştirmek üzere başlatılan projenin yanında olduklarını söyleyerek, bir kültür olan okumanın içinde bulunduğumuz bilgi çağında hayati bir önem taşıdığını belirtti. Sendika olarak bu tür projeleri her zaman desteklediklerini anlatan Coşkun, geçtiğimiz yıl taşımalı okullara 40 bin liralık kitap desteği sunduklarını, üniversiteye hazırlanan 750 dezavantajlı öğrenciye kaynak kitap sağladıklarını hatırlattı.

Kitap okumanın insan yaşamına kattığı çok değerli şeyler olduğunu ifade eden Coşkun, “Kitaplar, insanın yaşamı daha iyi tanımasını sağlar. Bilgi kaynağı olarak okunmasının dışında, insanın yaşamdan zevk almasını, gerçekçi düşünmesini, okuduklarını ve duyduklarını doğru anlamasını, akıcı ve anlaşılır anlatım becerisi kazanmasını da sağlar. Kitap okuyan bireyin duyguları ve düş dünyası harekete geçer ve yaşama bakış açısı genişler. Bu anlamda “Eyyübiye Okuyor” projesi çok güzel ye yerinde bir toplumsal sorumluluk projesidir. Çocuklarımızda araştırma isteği uyandıracak kendilerini tanıma olanağı sunmalarına katkı sağlayacak bu projeyi sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan