Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / “Şanlıurfa’da bin 182 Çölyak hastası var”

“Şanlıurfa’da bin 182 Çölyak hastası var”

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Çölyak Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Doğan, “Bin 182 Çölyak hastamız var. 82 kişisi Suriyeli mülteci kardeşimiz, bin 100’ü ise Türk ve yerli kardeşimizdir” dedi.

Çölyak Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Doğan, bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Şanlıurfa’daki Çölyak hastaları hakkında bilgi veren Doğan, hastalar için yaptıkları olumlu ve başarılı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Doğan, Çölyak hastalarına ödenen ücretlerin arttırılması için müjdeli haberi de verdi.

 DOĞAN: 300 VE 400 TL’NİN ARASINDA DÜŞÜNÜYORUZ

Çölyak Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Doğan, Çölyak hastalarına verilen ücretin arttırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Doğan,  “Çölyak’ı ele aldınız, Çölyak hastalığının yanında oldunuz. Eskiden Urfa Çölyak idi, artık Türkiye Çölyak oldu. Şu anda Türkiye Çölyak ne durumda, bunu açıklamak istiyorum. Bundan 1 yıl önce yola çıktık, meclisin kapısını çaldık. Meclis bize kapısını açtı, 4 madde ile çıktık. İğne ucu ile dağı kazdık, Tarım Bakanlığı’ndan tutun, Sağlık Bakanlığı’na kadar hepsi bu konunun içindedir. Şu anda işin raporlama bölümündeyiz. Bundan iki gün önce Sağlık Bakanlığı’na gittik. Raporlama yılda bir kez yapılıyordu, Sağlık Bakanlığı inşallah bunu 2 kereye çıkaracak. Ödeme bakımından 80 ile 120 TL arasındaydı. 300 ve 400 TL’nin arasında düşünüyoruz, Allah’ın izniyle olur. SGK’nın yüzde 40 olayı da inşallah gerçekleşir. Şu anda bu rapor tamamlanmıştır, meclise de sunulacak. Mecliste de onaylanacak, zaten 4 parti de destek veriyor. Ondan Cumhurbaşkanımızın önüne gider” dedi.

“BİN 182 ÇÖLYAK HASTAMIZ VAR”

Başkan Hasan Doğan, Şanlıurfa’da binin üzerinde Çölyak hastasının olduğunu ve bunların arasında Suriyelilerin de olduğunu ifade ederek, “Şu anda Şanlıurfa ne durumda, onu da konuşalım. Bin 182 Çölyak hastamız var. 82 kişisi Suriyeli mülteci kardeşimiz, bin 100’ü ise Türk ve yerli kardeşimizdir. Şu anda Türkiye’de 81 derneğin arasında Urfa bir örnektir. 28 okula gittik, Çölyak’ı anlatıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber bir protokol imzaladık. Bu okullardaki öğretmenlere Çölyak’ı anlatıyoruz, Çölyak farkındalığını anlatıyoruz. Şu anda 28 okulumuzun içinde 7 tane çocuğumuzu kurtardık. Devlet bizim yanımızda ve devlet ile beraber çalışıyoruz.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan