Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / PM üyesi Erbil Aydınlık, Urfa’ya çıkarma yaptı

PM üyesi Erbil Aydınlık, Urfa’ya çıkarma yaptı

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Geçtiğimiz günlerde yapılan Cumhuriyet Hal Partisi Genel Kurultayı’nın ikinci gününde rekor oyla PM(Parti Meclisi)’ne seçilen Erbil Aydınlık soluğu Şanlıurfa’da aldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Kurultayı’nın ikinci gününde rekor oyla PM(Parti Meclisi)’ne seçilen Erbil Aydınlık, soluğu Şanlıurfa’da aldı. Öğretmenevi’nde kentte yerel görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Erbil Aydınlık, konumu ve parti meclisine ileteceği bölge ile kent gündemi hakkında da bilgi verdi. Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Erbil Aydınlık’ın yanı sıra, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, CHP ilçe başkanları ile partililer katıldı.

BÖLGENİN SESİ OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi(PM) üyesi Erbil Aydınlık rekor bir oyla seçilmişti. Seçilir seçilmez soluğu Şanlıurfa’da aldı. Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Erbil Aydınlık, aynı zamanda bölgenin de sesi olacak. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde milletvekili çıkarma konusunda sorunlar yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu bölgelerdeki gözü-kulağı Erbil Aydınlık olacak. Aydınlık, sık sık bölgeye çıkarma yaparak yaşanan sorunları Parti Meclisi’ne taşıyacak.

“BUGÜN DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN TEK TEMSİLCİSİYİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Erbil Aydınlık, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek temsilcisi olduğunu ifade etti. Aydınlık, “Ben sürpriz bir adaydım, parti meclisi için ama seçildikten sonra Urfa için, Güneydoğu için elinde gelenin fazlasını yapacağım. Sadece Urfa’dan seçilmedim. Bugün Doğu ve Güneydoğu’nun tek temsilcisiyim. Kadın adayım, bu çok kıymetli, özellikle geçtiğimiz süreçte kadınlarımız bu kadar örselenirken, kadın hakları ile ilgili bu kadar sıkıntı varken, Doğu ve Güneydoğu’da kadın adayı olmak benim için çok onur verici oldu. Bu yüzden genel başkanımıza teşekkürümü yüz yüze de ilettim. Eğitim sorunu, bugün yüzde 80 veliler çocuklarını yurt dışına eğitime göndermek istiyor. Bu bizim için çok büyük bir rakam ve bu Türkiye için büyük bir rakam. Bizleri de eleştireceksiniz, eleştirmeden biz doğruyu ve yanlışı bilemeyiz, biz kendi yanlışlarımızı düzeltemeyiz. Basının da, halkımızın da çok önemli katkıları olacaktır. Eleştiriler bizi güçlendirir ama şu anda içinde bulunduğumuz durumda bunu yapamıyoruz. O yüzden sizlerle birlikte Urfa’nın sorunlarını sizlerden, halkımızdan dinleyeceğiz. Urfa için önemli bütün organları gezeceğiz. Orada öğrendiğimiz sıkıntıların hepsini parti meclisinde açıkça dile getireceğime söz veriyorum. Sizler için elimden gelenin fazlasını yapacağım. Sizin de desteklerinizi bekliyorum” dedi.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA ARTIK KIYMET VERİYORUZ”

Aydınlık Cumhuriyet Halk Partisi’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden milletvekili çıkaramadığını bunun için kendisinin seçildiğini ve bölgenin temsilcisi konumunda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Bakın bu aslında bir mesajdır. Benim şahsım oraya alındığı için değil, bu şu demektir. Parti meclisine Urfa’dan birinin gidebilmesi demek, Doğu ve Güneydoğu’ya artık kıymet veriyoruz. Oradaki gelmeyen oyları, orada çıkaramadığımız milletvekilleri demek ki burada bir sıkıntı var ve buna ses olarak gidiyoruz. Bu yüzden de genel başkanımız bizi seçti. Yani burada Erbil, Ahmet, Mehmet önemli değil. Burada Doğu’dan bir aday olması, Doğu’nun sorunlarını oraya taşıması, Doğu’nun politikalarını değiştirmek gerekiyor. Evet, bizim politikalarımız da aksama vardı. Olacak da, bu her parti de olan bir şey ama bu saatten sonra düzeltme zamanı. Bu sadece benim takdirimle değil. Sizlerin de istek ve dilekleriyle, sizlerin gördüğü yanlışlarla bize de düşen bunları iletmek. Olabildiğince üstünde durmak, arkasında durmak. Sorunlarımızın farkına varıp bunların üstünde güçlü durursak hem Doğu hem bizler kazanırız hem de Urfa’mız kazanır. “

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan