Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Boşanıyoruz…Biri dur desin!

Boşanıyoruz…Biri dur desin!

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfa’da son zamanlarda kaba evlilik oranları ciddi anlamda büyük artış gösterirken, buna paralel olarak da Adliye’de görülen boşanma davalarının sayısında da artış meydana geldi.

Şanlıurfa’da birkaç yıl öncesine kadar boşanma tavaları taban seviyede ilerlerken, son iki yılda ise bu oranlarda ciddi artış meydana geldi. Öyle ki artık Şanlıurfa Adliyesi’ne gelen davaların her 3 tanesinde biri boşanma davası oluyor. Yaşanan bu durumu birçok kesim çok ile izlerken, boşanmaların altında ise birden çok neden yatıyor. Boşanma davaları nedeniyle dolup taşan adliye koridorları, vatandaşları da içinde bulunduğu durumdan dolayı tedirgin ediyor.

SURİYELİ KUMALAR BOŞANMALARI TETİKLEDİ

Aile Mahkemeleri’nde görülen boşanma davalarının çoğunluğunun ekonomik sıkıntı ve Suriye’deki savaştan kaçarak gelen ve kuma alınan Suriyeli kadınlar nedeniyle ortaya çıkan huzursuzluklardan kaynaklandığını biliniyor. Suriye’deki iç savaştan kaçanlar, Şanlıurfa’da kuma evlilikleri yaparak kendilerini güvence altına alıyor. Durum böyle olunca başta aile içerisinde ekonomik sıkıntılar çıkıyor. Ardından eşler arasında geçimsizlik yaşanması üzerine çiftler boşanmak için mahkemeye başvuruyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan