Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Reis Urfa’ya gelmişken bunlara ne diyecek?

Reis Urfa’ya gelmişken bunlara ne diyecek?

(Ruha Haber Ajansı/RHA) –  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Şubat’ta yapılacak olan AK Parti Şanlıurfa 6.Olağan Kongresi’ne katılmak için Şanlıurfa’ya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kente sadece kongreye katılmak için değil teşkilatların ve belediyelerin durumuna bakmak için de Urfa’da olacak.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı artık teşkilatlarda ve belediyelerde işi sıkı tutuyor. Bu yüzden de parti teşkilatlarında ve belediyelerde denetimler artıyor. Özellikle yaklaşan seçimler öncesinde Erdoğan, özellikle belediyelerin halkla iç içe olmasını istiyor.

25 Şubat’ta Şanlıurfa’da olacak olan Reis’in sadece kongre ve miting için değil aynı zamanda belediyelere bazı brifingler vermesi öngörülüyor. Ancak kentte olan bazı sorunlar nedeniyle bazı belediye başkanlarına sert uyarılar gelebilir.

İşte Erdoğan’ın kente gelmeden önce üzerinde durması gereken bazı konular:

BELEDİYELERİN HALKA TEPEDEN BAKMASI

Bilindiği üzere kentteki bazı belediyeler vatandaşlarla sadece reklam ve tabela gereği vatandaşla bir araya geliyor. Vatandaşlar ile aralarına bürokrasi çizgisi koyan bazı belediye başkanlarına sokaktan tepkilerde artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıklıkla söylediği “vatandaşla iç içe olun” söylemi bazı belediyelerce göz ardı ediliyor.

BELEDİYELERDE İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALAN BANKAMATİK MEMURLARI

Kentte şüphesiz en büyük sorunlardan biri de belediyelerde iş gitmeden maaş alan bankamatik memurları…Çoğunu Büyükşehir Belediyesi’nde gördüğümüz bankamatik memurlarından kentteki her belediye de bulabilmek mümkün oluyor. Eskiden bazı kişilerin sadece ismini bildikleri bu bankamatik memurlarını artık sokaktaki küçük çocuk bile biliyor. Yaşanan bu haksız durum karşısında vatandaşların büyük tepki verdiği biliniyor. Özellikle bazı belediye başkanları belediyeleri Ak Parti belediye olmaktan çıkardı ve aile şirketine çevirdi.

BELSAN’DAKİ VURGUNLAR…

Büyükşehir Belediyesi’ndeki en büyük sorun ise her seferinde BELSAN A.Ş’de ortaya çıkan vurgun ve yolsuzluklar…Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSAN A.Ş’de Satın Alma biriminde çalışan M.K trilyonlarca parayı alıp daha sonra kayıplara karışmıştı. Yaşanan bu durumdan sonra bazı yetkililerin istifa etmesi gerekirken, olayla hiçbir alakası olmayan işçiler işten çıkarılmıştı. Yine BELSAN A.Ş’de bazı avukatlara kaybettiği davalar için bile yüklüce ödemeler yapıldığı biliniyor. Büyükşehir Belediyesi ve BELSAN A.Ş’nin bu durum karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ PEŞKEŞ

Bilindiği gibi birkaç haftadan bu yana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde sular durulmuyor. Geçen yıl kente tam olimpik havuz sözü veren ancak sözünde durmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu hafta da dehşet verici bir iddia ile gündeme geldi. Müdürlük kendi bünyesinde çalışan bir çalışanın yakınına düşük bir ücretle verilmesi gereken Drone çekimleri fahiş fiyatlara peşkeş çekilmişti. Yaşanan bu duruma kentte büyük tepkiler verilmişti.

STK’LAR…

Yerel yönetimlerde STK’la büyük önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente gelirken, STK’larla görüşmesi bekleniyor. Ancak Şanlıurfa’da sayıları yüzlerle ifade edilen STK’ların çoğu isimden öteye gidemiyor. Kentte birkaç STK hariç hiçbir STK, kentin var olan sorunlarını ne Ankara’ya taşıyor ne de var olan sorunların çözülmesi için çaba gösteriyor. Öyle ki hatta kentte bazı STK’lar asıl görevinden uzaklaşarak siyasete bile oynamaya başladı.

DEDAŞ SORUNU

Kentte büyük yara olan ve bir türlü kabuk bağlamayan sorunların başında DEDAŞ ve elektrik sorunu geliyor. Artık kentte rutinleşen ve özellikle çiftçileri canından bezdiren elektrik kesintileri ile ilgili kentte hala bürokrasi tarafından somut adım atıldı. Yaşanan bu elektrik kesintilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmesi bekleniyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan