Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Ortadoğulu İş Adamları Şanlıurfa’ya Geliyor
Ortadoğulu İş Adamları Şanlıurfa’ya Geliyor

Ortadoğulu İş Adamları Şanlıurfa’ya Geliyor

Nisan ayı sonunda düzenlenecek “Ortadoğu İş Adamları Forumu” için hazırlıklar başladı. TÜMSİAD’ın misafiri olarak Katar’dan gelen işadamları Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin de katıldığı toplantıda toplantının ayrıntılarını görüştüler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: “Ortadoğu ile zaten var olan gönül bağımızı yatırıma dönüştürmeye çalışıyoruz”

 

TÜMSİAD tarafından “Ortadoğu İş Adamları Forumu” düzenleniyor. 27-29 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek forumda Ortadoğu’dan gelen iş adamlarına Şanlıurfa’nın yatırım avantajları anlatılacak. Yerel ortaklıkların kurulması ve başta hizmet sektörü ve turizm olmak üzere tüm alanlarda işbirliği çalışmalarının yürütüleceği forumda taraflar istedikleri sektörde direkt olarak karşılıklı görüşme fırsatı bulacaklar. Organizasyon Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ikinci günü başlayıp son günü bitecek.

Forum için Katar’dan Şanlıurfa’ya gelen işadamları ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının Ortadoğu ile ilgili zaten var olan gönül bağının yatırıma dönüştürülmesi olduğunu söyledi. Ortadoğu coğrafyasını önemsediklerini söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, “Ortadoğu halkını önemsediğimiz gibi, onların ülkemizdeki yatırımlarını da önemsiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ve Şanlıurfa olarak ilimize gelecek olan yatırımcılara kucak açmaya hazırız. Şanlıurfa’da kamu, STK ve özel sektör birlikte çalışıyor, birlikte hareket ediyoruz. Elimizden gelen her türlü yardımı yaparız” dedi.

Ortadoğu İş Adamları bir açıklama yapan Sabri Tayiş ise Şanlıurfa’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyerek, “Birçok ülkeye gidip geliyoruz. Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemeyenler var olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin özellikle Suriyeliler için yaptıkları ortada.. Bizler de iş dünyası olarak bu bölgelerde yatırımlar yapmak istiyoruz. Uluslar arası alanda Türkiye’de yatırım yapmak daha avantajlı ve kolay.. Bazı bürokrasi engelleri de aşılabilirse birçok Ortadoğulu İş adamının Türkiye’de ve özellikle Şanlıurfa’da yatırım yapacağını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıyı değerlendiren TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade ise İşadamlarını Şanlıurfa’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bu toplantının daha küçüğünün yaklaşık bir ay önce düzenlendiğini ve forum fikrinin burada geliştiğini anlatan Başkan Sade, “Bugün düzenlediğimiz ikinci toplantı.. İnşallah üçüncü toplantımızda yatırımlarla masadan kalkarız. Başta Katar olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden gelen iş adamlarının burada yatırım yapma isteklerinde oldukça ciddi ve samimi olduklarını müşahede ettik. Belediye Başkanımız ile birlikte kendilerinin yanlarında ve yardımcıları olduğumuzu ifade ettik. Ben özellikle Şanlıurfa adına her faaliyette desteklerini esirgemeyen ve yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkürlerimi sunuyorum. 27-29 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz organizasyonun Şanlıurfa’mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum “ dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan