Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Kurtulmuş: Göbeklitepe üzerinden kıyamet kopartılmaya çalışılıyor

Kurtulmuş: Göbeklitepe üzerinden kıyamet kopartılmaya çalışılıyor

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, son dönemlerde Göbeklitepe ile ilgili oluşturulmaya çalışan algılara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurtulmuş,”Göbeklitepe, göz bebeğimiz olan bir yerdir. Beton bir yol inşa edilmemiştir. Bölgenin ekolojik şartlarını koruyan yollar yapıldı.”dedi.

 Bakan Kurtulmuş, CNN Türk’te katıldığı bir programda Göbeklitepe ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş,“Göbeklitepe ile ilgili sosyal medya üzerinden kıyamet kopartılmaya çalışılıyor. Göbeklitepe, sadece Türkiye’nin değil, tüm insanlığın gözbebeği gibi koruması gereken bir yer. Göbeklitepe’de asla betonlaşma olmamış, arkeolojik değerlere asla zarar verilmemiştir. Böyle olmasına rağmen birilerinin yanlış bilgilendirilmesi ile ortalıkta bir kıyamet koptu.”dedi.

‘GÖBEKLİTEPE, GÖZ BEBEĞİMİZ OLAN BİR YER’

Göbeklitepe ile ilgili tartışmanın başlamasının ardından bilim adamlarının bölgeye gittiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:”İlan ettikleri, kamuoyunu bilgilendirdikleri şekilde orada herhangi bir şekilde betonlaşma yoktur. Beton bir yol inşa edilmemiştir. Bölgenin ekolojik şartlarını koruyan yollar yapıldı. Ziyaretçilerin daha rahat geçebilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıldı. Altlarında kesinlikle ekolojik bir alan yoktur. Göbeklitepe, göz bebeğimiz olan bir yerdir. En ufak bir zarar verilmemesi ve ziyaretçilerin en rahat bir şekilde oradaki arkeolojik alanlara zarar vermeden alanları gezmesini istiyoruz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan