Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Çiftçi, üretim yapmak yerine dışarıdan neden alıyor?

Çiftçi, üretim yapmak yerine dışarıdan neden alıyor?

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehrin dört bir yanına ekilen süs çiçeklerinin üretimini yapıp istihdam sağlamak yerine, İstanbul’dan ihale milyonlarca lirayla satın alıyor.

Ankara’dan Şanlıurfa’ya harcanması için her yıl gönderilen binlerce lira heba ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nde sürekli buhar olan ve şehir dışına çıkan milletin parası bu seferde İstanbul’a akmaya başladı. Öyle ki Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşan bahar ayları öncesi şehrin dört bir yanına ekmek için getirdiği çiçeklerin İstanbul’dan fahiş fiyatlarla ihale yoluyla alındığı öğrenildi.

İSTANBUL’DAKİ FİYATIN 3’TE BİRİNE YAPILABİLİYOR
Ruha Haber Ajansı’nın yaptığı araştırmalara göre Büyükşehir Belediyesi’nin sadece bir çiçek ihalesine 1 trilyon 300 bin TL verildiği iddia edildi. Uzmanlardan alınan bilgilere göre ise, Büyükşehir Belediyesi’nin çiçek ihalesine verdiği miktarın 3’te biriyle bile üretim yapılabiliyor.

Ancak Nihat Çiftçi’nin daha ucuz seçenek varken ve bu seçenek sayesinden istihdam sağlama imkanı varken, fahiş fiyatlarla süs çiçeklerini neden dışarıdan aldığı ise merak konusu oldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan