Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Erbakan’dan Hz. İbrahim vurgusu…

Erbakan’dan Hz. İbrahim vurgusu…

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan, Necmettin Erbakan’ın mücadelesini Hz. İbrahim’in Nemrut’a karşı verdiği mücadeleye benzetti.

Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, bugün sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. Başkan Erbakan, Cumhuriyet Sosyal Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Erbakan, Necmettin Erbakan’ı anma programı için kente geldiğini ifade etti.

“BİZLERE MERHUM LİDERİMİZ ERBAKAN HOCAMIZI HATIRLATIYOR”

Fatih Erbakan, Hz. İbrahim’in mücadelesinin Erbakan hoca ile benzerlik gösterdiğini ifade etti. Erbakan, “İmtiyazın, menfaatin hak sebebi sayıldığı bir düzene karşı, Nemrud’a karşı, zulme karşı başkaldıran mücadele eden bir peygamberdi, Kuvvetin üstün tutulduğu bir düzen yerine hakkın, haklılığın üstün tutulduğu bir düzenin bir sistemin kurulması için mücadele eden bir peygamberdi. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu, güçlünün sözünün geçtiği değil, haklının mazlum da olsa garip de olsa sözünün geçtiği bir dünyanın kurulması için mücadele eden bir peygamberdi. Bütün bu özelliklerini Hazreti İbrahim’in ortaya koyduğumuz zaman, bu özellikler ve kendisinin bu mücadelesi bizlere merhum liderimiz Erbakan Hocamızı hatırlatıyor. Şu anlattıklarımızı 40 sene boyunca milli görüşün temel prensipleri olarak ortaya konduğunu hatırlatıyor” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan