Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Haliliye Belediyesi’nden Haşere ve Sinekle Etkin Mücadele

Haliliye Belediyesi’nden Haşere ve Sinekle Etkin Mücadele

Haliliye Belediyesi, geçen yaz aylarından itibaren ara vermeden devam ettirdiği ilaçlama çalışmaları kapsamında haşere ve sinekle etkin mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, haşere ve sineklerin üreme ve yaşam alanı olan tüm bölgelerde çalışmalarını, titizlikle yürütüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, ilçede haşere ve sinek popülasyonunu gelişmesini önlemek amacıyla geçen yaz aylarından itibaren çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. 15 araç ve 30 personelden oluşan ekip, haşere ve sineklerin üreme ve yaşam alanı olan rögarlar, dereler, kullanılmayan su depoları, çöp konteynerleri ve su giderleri ile benzeri alanlarda çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor. Ekipler, çalışmalarını program dahilinde tüm mahallelerde periyodik olarak yürütüyor.

“YABANCI OTLARLA MÜCADELE”

İlaçlama Birimi ekipleri, haşere ve sinekle mücadele çalışmaları kapsamında bahar aylarının gelmesiyle ortaya çıkan yabancı otlarla ilgili de çalışma başlattı. Ekipler, boş arazilerde çıkan yabancı otların temizlenmesi için de ilaçlama çalışmalarını program dahilinde sürdürüyor.

İnsan sağlığına zararı olmayan Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan ve Dünya Sağlık Örgütünün de tanıdığı ilaçların kullandığı mücadelede, vatandaşların haşere ve sinekten oluşan rahatsızlıkları yaşamaması hedefleniyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan