Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / KİT Komisyonu Ceylanpınar TİGEM’de İncelemelerde Bulundu

KİT Komisyonu Ceylanpınar TİGEM’de İncelemelerde Bulundu

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyeleri, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde incelemelerde bulundu..

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir başkanlığındaki KİT Komisyonu üyelerini Ceylan Konuk Evinde Belediye Başkanı Menderes Atilla, AK Parti ilçe Başkanı Halid Şimşek, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe karşıladı. Ceylanpınar İşletmesinin farklı üretim birimlerini gezen Komisyon üyeleri burada işletme yetkililerinden bilgi aldı. İşletmede yapılan incelemenin ardından Ceylan Konuk evinde göçerlerle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda TİGEM sınırları içerisinde yaşayan göçerlerin sorunları dinlendi.

Ziyaretler kapsamında komisyon üyeleri Suriye sınırında bulunan Ateşoğlu karakolunu da ziyaret ederek görev yapan askerlere çeşitli hediyeler verildi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINA ZİYARET

KİT Komisyonunun AK Partili üye vekilleri incelemelerin ardından AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada parti üye ve gönüllüleriyle bir araya gelen vekiller partililerle hasbihal etti.

İlçe Başkanı Halid Şimşek, Ceylanpınar’ın müstesna bir yer olduğunu belirterek Ak Parti kurulduktan sonra ilk ak parti belediyesinin Ceylanpınar belediye olduğunu ayrıca HDP’den seçimle Belediyeyi alan ilk yer olduğunu söyledi. Belediye HDP’den alındıktan sonra ilçede yapılmadık hizmet kalmadığını aktaran Şimşek, komisyon üyelerine teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Menderes Atilla da AK Parti camiası içerisinde bedel ödemeyen kimsenin olmadığını söyledi. 4 yıllık süreçte 5 kez suikast atlattığını belirten Başkan Atilla, “Biz hiç bir zaman yılmadık. Dedik ki bu vatan bizimdir, bu topraklar bizimdir. Sonucu ne olursa olsun bizler sonuca katlanmaya razıyız”

Ceylanpınar’da zorlu bir seçim süreci atlattıklarını aktaran Başkan Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014’te yapılan demokratik seçimi hazmedemeyen HDP’liler AK Partiye gönül verenlerin dükkanlarını yaktı, evlerini ve araçlarını yaktı. Olaylardan sonra Valilik vatandaşlarımıza dedi ki, gelin zararınızı karşılayalım. Ancak Ceylanpınarlı kardeşlerimizin hiç birisi tazminat için başvurmadılar. Hepsi şunu dedi, bu vatan olmasaydı evim, arabam, dükkanım olmayacaktık. Başıma ne gelmişse vatanım için geldi. Bu hassasiyeti gösteren Ceylanpınarlı kardeşlerime teşekkür ediyor.”

Ceylanpınar’da yeterli bütçeleri olmamasına rağmen 4 yılda ilçeye 84 Milyon TL hizmet kazandırdıklarını ifade eden Başkan Atilla, “Mutluyum ve huzurluyum. Ceylanpınar’ın çehresini değiştirdim. Böylece hem ilçemize hizmet ettik, hem de teröristler Sur’u, Nusaybin’i, Cizre’yi yakarken biz çukur siyaseti döneminde ilçemize bir kazma bile vurdurmadık.” ifadelerini kullandı.

Başkan Atilla, Ceylanpınar’ın denizi olmayan bir ada gibi olduğunu söyleyerek, “TİGEM’den arazi talep ettik. Sizlerinde yardımlarına ihtiyacımız var. 87 bin nüfuslu bir ilçeyiz ancak otogarımız yok, hayvan pazarımız yok, buğday pazarımız yok. Paramız ve projemiz hazır ancak bunları yapacak yerimiz yok. İleride bu konu önünüze geldiğinde Ceylanpınarlılar adına bu desteği sizlerden bekliyoruz” diye konuştu.

KİT Komisyonu Başkanı  AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de TİGEM’i incelemek ve denetlemek amacıyla Ceylanpınar’a geldiklerini söyledi. Ceylanpınar’ın nefes alacak bir alanının olmadığını gördüklerini aktaran Aydemir, “Biz her zaman diyoruz ki insanı yaşat ki devlet yaşasın. Bunun bilincindeyiz. ” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan