Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Çin’de Türk Ebru Sanatı ilgi görüyor

Çin’de Türk Ebru Sanatı ilgi görüyor

Çin Halk Cumhuriyeti’nde 2018 Çin’de Türkiye Turizm Yılı olması münasebetiyle, Şanlıurfa’mızın gururu Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen öncülüğünde devam eden etkinlikler kapsamında Ebru Sanatı ve Türk Yemekleri tanıtıldı. Türk Ebru Sanatı Çinlilerin ilgisini çekti. Meraklı Çinliler, Ebru sanatının kâğıt üzerine aktarılması yapılırken bol bol fotoğraf çektiler.

Çinlilerin Türkiye’yi çok daha iyi ve yakından tanımaya başladıklarını belirten Türkiye’nin Çin halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, “Ben zaten geçmiş yıllarda da buralara neden Uzakdoğu denildiğini düşünmüş ve uzak olmadığını, ancak uzaklaştırılmış olduğumuzu anlamıştım. Dolayısıyla Çin ve çevresindeki devletlerin ulaşılamayacak ülkeler olmadığını, mutlaka işbirliğine gidilerek ülkemizi tanımalarını, bizimkilerin de o ülkelere seyahatler yaparak yakından tanımalarının doğru olacağını söylüyordum. Nihayet; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyaretinin ardından geçtiğimiz yıl Türkiye’de Çin Turizm Yılı, bu yıl da Çin’de Türkiye Turizm Yılı olarak kutlanmaya başlandı. 2018 yılı başından beri Çin halk Cumhuriyetinde çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Çinlileri Türkiye’ye davet ediyoruz. Her konuda elimizden gelen gayretin daha fazlasını gösteriyoruz ve düzenli ziyaretlerle de ülkeler arası işbirliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Pekin Büyükelçisi Emin Önen, hafta sonu düzenlenen etkinlik kapsamında da Türk yemekleri ve Ebru sanatını tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, “Türk yemekleri takdiminin yanında, gecede Türkiye ile ilgili tanıtım videolarının gösterimi yapıldı. Ebru sanatına ilişkin örnekler sergilendi ve Türk müziği dinletisi gerçekleştirildi. Gecede ayrıca Türkiye turu çekilişi yapılarak şanslı kişilere Türkiye tatili hediye edildi” diye konuştu.

2018 Çin’de Türkiye Turizm Yılı nedeniyle eden etkinlikler kapsamında düzenlenen gecede, Ebru Sanatı ve Türk Yemekleri ilgi gördü. Türk Ebru Sanatı Çinlilerin ilgisini çekti. Meraklı Çinli bayanlar, Ebru sanatının kâğıt üzerine aktarılması yapılırken bol bol fotoğraf çektiler.

Şanlıurfa’mızın gururu, 23 ve 24. dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, 2017 yılı sonun kadar 2 yıla yakın bir süre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevini başarıyla sürdüren, 2017 yılı Aralık ayında Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçiliği görevine atanan hemşehrimiz, Türkiye’nin ÇHC Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, bu Cuma namazını yine Çin’in bir başka Camiinde kılarak, orada namaza gelen Müslümanlarla tanıştı, ayakbaşı da olsa sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan