Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa emniyetinden başarılı bir operasyon daha

Şanlıurfa emniyetinden başarılı bir operasyon daha

(Ruha Haber Ajansı – RHA) İl Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, yaptıkları çalışmalar neticesinde 136 çalıntı araç ele geçirildi. Yapılan çalışmalar neticesinde 83 şüpheli şahıs hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada,”Şanlıurfa da yapılan operasyonda 136 Adet Çalıntı, change ve Hacizli Yakalamalı Araç Ele Geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri tarafından çalıntı, change, hacizli yakalamalı araçların ve motosikletlerin yasa dışı yollardan satışının yapılarak parçalandığı, parçalarının el altından isteyen şahıslara satıldığı, ayrıca bu araçlardan bazılarının da çenç yapılarak yeni plaka ve ruhsat çıkarılarak isteyen şahıslara satışının yapıldığı, bu şekilde haksız kazanç elde edildiği ve bir çok vatandaşın mağdur edildiği en önemlisi de milli sermayenin heba edilerek devletin ekonomik zarara uğratıldığı yönünde bilgiler elde edilmiştir.

9 BİN ARAÇ SORGULANDI

Söz konusu olayların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla Çalıntı, şase motor numaraları kazıntı, hacizli yakalamalı araçlar ve motosikletlere yönelik olarak il merkezi, Suruç, Harran ve Akçakale ilçelerine bir hafta içerisinde önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyonlar yapılmış, toplamda 9000 araç ve motosikletin sorgulaması yapılmış, piyasa değeri yaklaşık 1.250.000 TL olan çeşitli marka ve modellerde 14 adet çalıntı otomobil, 1 adet çenç oto, 21 adet hacizli yakalamalı otomobil, 85 adet çalıntı motosiklet, 15 adet şase motor numarası silinmiş motosiklet olmak üzere toplam 136 araç ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde 83 şüpheli şahıs yakalanmış ve haklarında gerekli yasal işlem yapılmıştır.”ifadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan