Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Bakan Elvan ve Fakıbaba,Şanlıurfa Valiliğini Ziyaret Etti

Bakan Elvan ve Fakıbaba,Şanlıurfa Valiliğini Ziyaret Etti

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Şanlıurfa’ya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti.

Şanlıurfa’ya gelişinde Gap Havaalanındaki karşılamanın ardından Bakan Elvan, Bakan Fakıbaba ve Vali Erin; beraberindekilerle birlikte Şanlıurfa Kurtuluş Müzesine geçerek 11 Nisan Kurtuluş etkinliklerine katıldılar. Buradaki programın ardından Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Vali Abdullah Erin’le birlikte Vali Yardımcıları karşıladı. Her iki bakanın da Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından Vali Erin’in makamına geçildi. Burada bakanlara Şanlıurfa ile ilgili brifing veren Vali Abdullah Erin; Şanlıurfa2nın sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Hükümetin ve bakanların Şanlıurfa’ya verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise; Şanlıurfa’da devam eden çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Bu titizliği gösteren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Fakıbaba’ya, Sayın Valimiz Abdullah Erin’e ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Şanlıurfa’nın bir cazibe merkezi konumunda olduğunu kaydederek konuşmasına devam eden Bakan Elvan: “Bu bölgenin parlayan yıldızı Allah’ın izniyle Şanlıurfa olacak. Şu ana kadar yapılan yatırımlar ve gelişmelere baktığımız zaman Şanlıurfa’nın ümit vaat ettiğini ve geleceğe yönelik inanılmaz bir potansiyeli olduğunu hep birlikte görüyoruz” dedi.

Bugün Şanlıurfa için önemli bir gün olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Elvan: “11 Nisan 1920’de Şanlıurfa’da yaşayan ecdadımız bu ilimizi düşman işgalinden kurtarmış ve dünyaya örnek olan bir direnişi sergilemiştir. 11 Nisanları yaşatmak ne kadar önemliyse 15 Temmuz’u yaşatmak da o kadar önemlidir. Aslında 15 Temmuz süreciyle birlikte ikinci bir istiklal mücadelesi veriyoruz. Yedi düvele karşı mücadele veriyoruz. Terörizme ve terör örgütlerine karşı mücadele veriyoruz. Allah’a çok şükür Urfalı kardeşlerimiz milletine, devletine, bayrağına bağlılığını her zaman göstermiştir ve istikrarımızın temel unsurlarından bir tanesi olmuştur. Bu vesileyle tüm Şanlıurfalı kardeşlerimin kurtuluş bayramını da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Teröre karşı verilen mücadeleyle birlikte Türkiye’nin büyümeye de devam ettiğini kaydeden Bakan Elvan: “Bu başarının başkan bir örneği dünyada yoktur. Bu yüzden birlik, beraberlik ve dayanışmamız son derece önemlidir. Bu birlikteliği sağlayan ruh ve anlayış da Şanlıurfa’da var. Bu yüzden tüm Şanlıurfalı hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a yağlı boya Balıklıgöl tablosu takdim edildi. Valilik ziyaretinin ardından her iki bakan ve beraberindekiler Şanlıurfa programlarına devam etmek üzere Vali Abdullah Erin’le birlikte Valilikten ayrıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan