Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Başkan Yılmaz, Balkan milletvekillerini ağırladı

Başkan Yılmaz, Balkan milletvekillerini ağırladı

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Zeytin Dalı Hakeratı’na destek vermek amacıyla Şanlıurfa’ya gelen Dostluk Köprüsü Delegasyonu üyesi Balkan Milletvekillerini ağırladı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şanlıurfa Temsilciliği tarafından organize edilen programda Siverek temasları kapsamında ilçeye gelen delegasyon üyeleri, Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Delegasyon üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Resul Yılmaz, şunları söyledi: “Ziyaretleriniz bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Ziyaretlerinizden şeref aldık. Ayrı ülkelerin vatandaşları ve devletlerin vatandaşları olsak bile aynı medeniyetin temsilcileriyiz. Aynı medeniyetten beslenen insanlarız. Tarihi arka planında hiç şüphesiz bizim birlikteliklerimiz ve yaşanmışlıklarımız vardır. Birlikte mücadelelerimiz vardır hele hele Bosna dendi mi bilge kral Aliya İzzet Begoviç’i anmamak haksızlık olur o nedenle başta Bosna-Hersek savaşında şehit düşmüş tüm şehit kardeşlerimizi ve bilge kralı bir kez daha rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun diyorum.”

Gençlik yıllarında Aliya İzzet Begoviç’in eserlerini okuduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Önemli eserlerinden birisi ‘Doğu Batı arasında İslam’ eserini bugün okumuş gibi hatırlıyorum, kendisinin eserleri özellikle söylemleri bizlere yol gösterici olmuştur. Allah bir kez daha kendisinden razı olsun. Ziyaretleriniz hele hele bölgeye yapmış olduğunuz bu ziyaret çok anlamlıdır bize göre zira devletimiz ülkemiz bulunduğu bu coğrafyada deyim yerindeyse yeniden kurtuluş mücadelesi veriyor milli bir duruş sergiliyor.” dedi.

Konuşmasını “Gerçek dostluklar zor dönemlerde belli olur” diyerek südüren Yılmaz, “Sizler de gerçek bir dost olarak ülkemizi ziyaret etmek suretiyle Zeytin Dalı Harekatıne destek olmak amacıyla buradasınız, bu da ziyadesiyle bizleri memnun etmiştir. Gerek devletimiz, gerek hükümetimiz ve değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her ortamda Bosna’nın ve balkandaki hemşerilerimizin, insanımızın yanında olduğunu ifade etmekte, bizlere de bu konuda telkinde bulunmaktadır. İnşallah ziyaretiniz önemli bazı iletişim kanallarının yeniden açılmasına vesile olacaktır. Bizlerde en kısa zamanda iadeyi ziyarette bulunmaya çalışacağız, şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki batı dünyası hiç şüphesiz bu medeniyete farklı bir anlayışla yaklaşmaktadır. Ama hak sürekli galip gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Aliya İzzet Begoviç’i hatırlatan Başkan Resul Yılmaz’a teşekkür eden Bosna-Hersek SDA Partisi Zenica ili milletvekili Jasmin İmamoviç, misafirperverliğinden dolayı minnet duyduklarını söyledi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Başkan Resul Yılmaz, delegasyon üyeleri onuruna Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde yemek verdi.

Başkan Yılmaz, yemeğin ardından Bosna-Hersek SDA Partisi Zenica ili milletvekili Jasmin İmamoviç’e el dokuması Karakeçi kilimi hediye etti.

Delegasyon heyeti daha sonra Siverek Belediyesine ait tekne ile Takoran Vadisini gezdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan