Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Sınırın Atilla’sı…

Sınırın Atilla’sı…

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Analiz Haber)  – Şanlıurfa’da şu ana kadar onlarca başkan geldi geçti ama hiçbiri onun kadar etkili olamadı. Haberimizde bahsedeceğimiz kişi Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla.

Cesareti, vatandaş ile iç içe olması, hizmet aşkı ile yanıp tutuşmasından dolayı yöre halkı kendisine “Bizim Atilla’mız” benzetmesini yapıyor. 2014 yılında AK Parti’den Ceylanpınar Belediye Başkanı adayı oldu ve başkan oldu. Daha önceden HDP’nin elinde bulunan ve adeta hizmetle alakası olmayan Ceylanpınar kısa süre içinde Menderes Atilla ile hizmete kavuştu. Kendisinden önceki HDP belediyesi 8 trilyon gibi bir borç bırakmış olsa da seçimden önce Ceylanpınar halkına verdiği sözü tutmaya yemin etti. Daha belediyeciliğin ilk yıllarında bile ilçede gözle görülür hizmetlerin sayısında ciddi artışlar meydana geldi.

BELEDİYE KAPISI DEĞİL GÖNÜL KAPISI

Ceylanpınar Belediyesi’ni ve Menderes Atilla’yı şüphesiz ki diğer belediye ve başkanlardan ayıran en önemli özellik hiyerarşiyi elinin tersiyle itmiş olması…Gece geç saatlere kadar daha güzel bir Ceylanpınar için mesai harcayan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, buna rağmen daha günün ilk ışıklarıyla beraber soluğu ya sokakta vatandaşının yanında ya da belediye de alıyor. Her sabah başkanın odasının önünde yüzlerce Ceylanpınarlı vatandaşı bulabilmek mümkün oluyor. Öyle ki Başkan Atilla ile görüşmek isteyen her ilçe sakini arada hiyerarşik sıra olmadan veya randevuya bile gerek duymadan gidip kapıdan içeri girerek kendisi ile görüşebiliyor.

HASTA, CENAZE, DÜĞÜN NE VARSA ATİLLA’DA ORADA

İnsanların kafasında belediye başkanı profili her ne kadar hiyerarşiye takılsa da Menderes Atilla için bu geçerli değil. Atilla ister 7 yaşında isterse 70 yaşında olsun ilçede öksüren biri bile olursa kurmayları ile beraber soluğu orada alıyor ve elinden geleni yapmaya çalışıyor. İlçede maddi imkansızlıklarla evlenemeyen ve düğün yapamayanların kurtarıcı ağabeyi yine Menderes Atilla oluyor. Açtığı kültür evleri ile vatandaşların taziyeleri için büyük çaba sarf eden Başkan Atilla, cenazeden taziye bitimine kadar da acılı ailelerin ailesini paylaşıyor.

GARİBANIN BABASI…

Her ne kadar bu tabir Yeşilçam filmlerinden kulağımıza aşina olsa da Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ile bu terim bir kez daha hafızalarımızda yer edindi. Gittiği her ev ziyaretinde, her taziye de veyahut sokakta iken kendisine yaklaşan hiçbir garibanı geri çevirmediği bütün ilçe halkı tarafından bilinir ve yüksek sesle de dile getirilir. İlçe halkı Atilla için “gariban babası” demekte az bile kalıyor.

ÇOCUKLARIN BİLE TANIDIĞI BİR BAŞKAN

Menderes Atilla’nın vatandaşları ile iç içe bir başkanlık yaptığını çocuklara bakıp anlamak bile mümkün olabiliyor. Gittiği esnaf veya ev ziyaretlerinde hemen Atilla’nın etrafını çeviren yüzlerce çocuğu bile bulabilmek mümkün oluyor. Henüz 3-4 yaşlarında olan ve kendi adını bilmeyen küçük çocukların bile Menderes Atilla’nın adını söylediğini defalarca gördük. Çocuklar olan sevgisi ile bilinen Başkan Atilla, yaşlarına bile aldırmadan çocukları karşısına alıp konuştuğu ve asla taleplerini geri çevirmediği dillere destandır.

CEYLANPINAR’A HİZMET AĞI

Şahsi kişiliği ile Ceylanpınarlıların kalbinde büyük bir yer edinen Başkan Menderes Atilla, hizmetleriyle adeta daha önceden enkaz olan Ceylanpınar’ı şaha kaldırdı. Daha önce Urfalıların deyimiyle bir köye benzeyen Ceylanpınar şu sıralar kentte hizmetleriyle adından en çok söz ettiren ilçe oldu. Ancak Başkan Atilla, hala Ceylanpınar’da eksikliklerin olduğunu özeleştiri yaparak ifade ediyor. Öyle ki Atilla, Ceylanpınar’ı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı haline getirene kadar durmayacağını her seferinde yüksek sesle ifade ediyor.

(Ahmet CAN/Ceylanpınar)

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan