Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Harran İlahiyattan Halil Günenç Hocaya Vefa

Harran İlahiyattan Halil Günenç Hocaya Vefa

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde Şanlıurfa Valiliği ve İl Müftülüğünün de desteğiyle, Türkiye Müftüsü olarak bilinen eski Şanlıurfa Müftüsü Halil Günenç için vefa günü düzenlendi.

Osmanbey Kampüsü İlahiyat Fakültesinde sabah Halil Günenç Hocanın İlahiyat hocalarına ders vermesiyle başlayan program, Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda Vali Abdullah Erin, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Halil Günenç Hoca, Rektör yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gün boyu devam etti.
Kur’an-ı Kerim’in okunması ve Halil Günenç Hocanın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılışında söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın vefa için düzenlenen etkinliğin önemine değinerek programı düzenleyen ekibe teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hemşerisi olduğu Halil Günenç hocayı peygamberler şehri Şanlıurfa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında, “Zor ve güç bir dönemden, bir zamandan geçtiğimizi biliyorsunuz. Bölgemizde baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. 100 yıl öncesiyle hatta 50 yıl öncesi ile kıyaslandığında neredeyse bir günde 50 yılın bilgisinin üretildiği ve bu bilgi doğrultusunda çok hızlı gelişmelerin ve dönüşümlerin yaşandığı bir zamandan bahsediyoruz. Bizler de kendimizi zamana göre ayarlamalıyız ki, geride kalmadan, gidenlerin ayaklarının altında ezilmeden, onurlu şerefli haysiyetli bir şekilde duruşumuzu koruyabilmemiz lazım. Bunun için çok daha fazla okumamız çok daha fazla ilim ve bilim adamlarına kulak vermemiz ve çok daha fazla istişareye ağırlık vermemiz gerekir” dedi.
Vali Erin konuşmasının sonunda böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hazırlık aşamasında emeği geçen ekibe ve İlahiyat Fakültesi hocalarına teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından geçmişte Halil Günenç’le birlikte yol yürümüş başta Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik olmak üzere sevenleri ve dostları, Halil Hocayla olan anılarını anlatarak geçmişi yâd ettiler.
Daha sonra panelle devam eden programın sonunda Halil Günenç’e Rektör Taşaltın ve Vali Erin tarafından tablo hediye edildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan