Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan, Makedonya, Romanya, Bosna Hersek, Kosova, Kırgızistan ve Bulgaristan’ın yanı sıra bölge illeri Kilis, Mardin, Şırnak, Gaziantep, Adıyaman, Siirt ve Batman’dan öğrenciler katıldı.
Şanlıurfa Müzesi önünde düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından geçit töreniyle devam etti. Etkinlikler; diğer ülkelerden ve komşu illerden gelen öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterilerini sergilemelerinin ardından sona erdi.

VALİ ERİN KOLTUĞUNU DEVRETTİ
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla görevini bir günlüğüne 2002 Vakıflar İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Roşan Mira Bayram’a devretti.
Görevi devralan Vali Bayram; aldığı görevden mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, şu anda Şanlıurfa’daki tüm çocukları temsil ettiğini bu vesileyle tüm çocukların bayramlarını kutladığını ve bu bayramı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e tüm çocuklar adına teşekkür ettiğini belirtti.
Türkiye Cumhuriyetinin gittiği her yere barış ve huzur götürdüğünü sözlerine ekleyen minik Vali Mira Bayram: “Bugün Afrin’de, Afganistan’da, dün Somali’de ve Bosna Hersek’te yaşayan insanlara sahip çıkan ve bizi her daim gururlandıran Türk Silahlı Kuvvetlerine kendim ve şehrim adına başarılar diliyorum” dedi.
Şanlıurfa’nın sıcak bir bölgede yer aldığını ve bu yüzden çocukların daha fazla spor yapabilmesi adına ağaçlık alanların daha da arttırılmasını temenni eden Vali Bayram; “Bu konuda büyüklerimizin Şanlıurfa’ya daha fazla park yapacağına inanıyorum. Şanlıurfa sıcak olduğu için ağaçların çoğalmasıyla gölgelik alanların da çoğalacağını ve biz çocukların rahatça spor yapabileceğine inanıyorum. Bir de kütüphanelerin sayısını arttırarak çocukların daha fazla bilimle buluşma imkanı bulabileceklerine inanıyorum” dedi.
Şanlıurfa’nın minik Valisi Roşan Mira Bayram, görev yaptığı bu günde aynı zamanda yurt dışından gelen misafir yaşıtlarını da ağırlayarak ilk yabancı heyetini de ağırlamış oldu. Buluşmaların sonunda Vali Abdullah Erin tarafından tüm konuklarına hediyeler takdim edildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan