Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / HÜDA PAR: Tüm partilere görüşme teklifinde bulunduk

HÜDA PAR: Tüm partilere görüşme teklifinde bulunduk


HÜDA PAR Siyasi İşler Başkanlığı, halkın maslahatının gözetilmesi ve adalete hizmet edecek bir neticenin ortaya çıkması adına seçime girme yeterliliği olan tüm partilere görüşme teklifinde bulunduklarını açıkladı.

HÜDA PAR Siyasi İşler Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, seçim ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunulurken, halkın maslahatının gözetileceği ve adalete hizmet edecek bir neticenin ortaya çıkması adına, seçime girme yeterliliği olan tüm partilere görüşme teklifinde bulunulduğu ifade edildi.

Seçimlerin çok erken bir zamanda yapılması kararıyla seçim takviminin dar bir zamana sıkıştırıldığı ifade edilen açıklamada, seçimlerin adil ve özgür bir ortamda yapılması adına milletin haklarının gözetilmesi çağrısında bulunuldu.

24 Haziran 2018 seçimleri ile şekillenecek olan yeni sistemin doğru zeminde inşa edilmesi, adil olmayan seçim sisteminde temsilde adaletin olabildiğince sağlanması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, seçim döneminde muhtemel gerginliklerin, kutuplaşmaların ve olumsuzlukların asgariye indirilmesine dikkat çekildi.

“Toplumsal barışa ve huzura hizmet edecek bir seçim döneminin geçirilmesi sağlanmalı”

Ülkenin ve halkın yararına gördükleri bu girişimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunulan açıklamada, “Seçimlerin beklenenlerden çok erken bir zamanda yapılması kararıyla seçim takvimi dar bir zamana sıkışmıştır. Bu kısa süre içerisinde seçimlerin adil ve özgür bir ortamda, barış içinde yapılması, milletimizin haklarının ve maslahatının gözetilmesi gerekir. Bu konuda katkı sağlamak adına;

-24 Haziran 2018 seçimleri ile şekillenecek olan yeni sistemin doğru zeminde inşa edilmesi;

-Adil olmayan seçim sisteminde temsilde adaletin olabildiğince sağlanması;

-Seçim döneminde muhtemel gerginliklerin, kutuplaşmaların ve olumsuzlukların asgariye indirilmesi;

-Toplumsal barışa ve huzura hizmet edecek bir seçim döneminin geçirilmesi;

-Halkımızın maslahatının gözetileceği, adalete hizmet edecek bir neticenin ortaya çıkması için seçime girme yeterliliği olan tüm partilere görüşme teklifinde bulunduk.

Ülkemizin ve halkımızın yararına gördüğümüz bu girişimimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyor, görüşmelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan