Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Meteorolojiden Şanlıurfa’ya Uyarı

Meteorolojiden Şanlıurfa’ya Uyarı

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek su baskınlarına karşı uyardı…

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Şanlıurfa ve çevresi önümüzdeki hafta boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:”Yurdumuz halen yüksek basınç merkezi ile sıcak havanın etkisi altındadır. Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyretmektedir.
Ancak yarından (27.04.2018 Cuma) itibaren, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca Bölgemizde (Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) yer seviyesinde sıcak hava ile atmosferin üst seviyelerinde soğuk hava bulunmasından dolayı meydana gelmesi beklenen ve halk arasında kırkikindi yağışları olarak isimlendirilen, öğleden sonraları görülecek mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki kararsızlık yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.
Bölgemizde aralıklı ve kısa sürede etkili (kuvvetli) olabilecek bu yağışların olumsuz etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.Bölgemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda biraz azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan