Anasayfa / TÜM HABERLER / Şanlıurfa’da Tarihi Eser Operasyonu,1 Gözaltı

Şanlıurfa’da Tarihi Eser Operasyonu,1 Gözaltı

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada Bizans dönemine ait 38 tarihi eser sikke ele geçirildi.
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre,”Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak kaçakçılık ile mücadelede en etkin şekilde görevini icra etmek için gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almaktadır.Bu kapsamda; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde S.G. isimli şahısta tarihi eser olduğu ve satmak için müşteri aradığı öğrenilmiştir.31 Mayıs 2018 tarihinde S.G isimli şahsın kullandığı 01 NU… plakalı araç tespit edilerek Şanlıurfa-Gaziantep otoyolunda durdurularak araçta yapılan aramada gizli bölme içerisinde (38) adet tarihi sikke ve (1) adet silindir şeklinde 4-5 cm ebatlarında delikli taş ele geçirilmiştir.
Ele geçirilen malzemeler Şanlıurfa Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.Gözaltına alınan S.G ifadesinin alınmasına müteakip Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.”ifade edildi.
Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan