Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / ASKON’dan Sağduyu Çağrısı

ASKON’dan Sağduyu Çağrısı

Anadolu Alanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Suruç’ta yaşanan olayla ilgili itidal çağrısında bulundu.

Suruç’ta arefe günü yaşanan olayda 4 kişi hayatını kaybetmiş ve 8 kişi yaralanmıştı. ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin, yaşanan bu elim olayın her kesimden, siyasi ideolojik görüşe sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir Şanlıurfa’nın kardeşliğine zarar vermemesi açısından herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum dedi.

Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkılması gerekliliğine vurgu yapan Şahin, yaşanan olaylara karşı tepkimizi ortaya koyarken aynı zamanda 1000 yıllık kardeşliğimize zarar verecek hareketlerden de kaçınması gerektiğinin altını çizdi.

Şahin “Bu süreçte herkesin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması gerektiğine inanıyoruz. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi yine hazırız. Hepimiz uyanık olalım. Bu memlekette Türk’ün de Kürt’ün de Alevi’nin de Arapların da Sünni’nin de birlikte yaşamak, bu toprakları vatan kılmaktan başka hiçbir şansı yoktur. Bu coğrafyadaki herkesin tek bir memleketi var. O da tek bir Türkiye. Türkiye. Hepimizin memleketi. Türkü, Kürdü, Arabı, Acemi, Laz’ı, Arnavut’u, Zaza’sı ve Göçmeni ile biriz. Biz, hep beraber birlikte, barış içinde kardeşliğimizi, komşuluğumuzu, akrabalığımızı, dostluğumuzu koruyarak dimdik duracağız. Herkesi sağduyulu olmaya, birbirini anlamaya, kardeşlik hukukunu geliştirmeye davet ediyoruz.”

Şahin , “1 Kasım 2015 yılında yapılan genel seçimlerde Şanlıurfa’da AK Parti 518787 HDP 228715 MHP 22082 CHP 21682 BBP 3311 SP 2979 vatandaşımız tercihlerini bu yönde kullanmışlardır. Bu rakamlar kardeşlik içerisinde yaşayan her kesimden siyasi görüşe sahip insanımızın göstergesidir. Bugüne kadar bu şehir kardeşlik içinde yaşadığını gösteren siyasi tablodur. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, diğer siyasi parti görüşünde olan kardeşimize saygı duymak zorundayız. Peygamber Efendimizin (S.A.V)’ hadisi şerifinde “Birbirine kenetlenmiş tuğlalara benzeyen, kardeşlik duvarımızda gedikler açılmasına izin vermeyelim.” Buyurmuştur. Bu hadis ışığında yaşamaya özen göstermemiz gereklidir.” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan