Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Ceylanpınar’da 15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı

Ceylanpınar’da 15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı

Ceylanpınar’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikte 15 Temmuz şehitleri anıldı.

2016 yılının Temmuz ayında TSK içindeŞehitleriki FETÖ subayları tarafından seçilmiş hükümete askeri darbe yapılmak istendi. Ancak milletin dik duruşu ile darbe başarısız oldu ve püskürtüldü. Eli kanlı terör örgütünün içimize kadar sızdığı 15 Temmuz günü halk Türkiye’nin en uzun 48 saatinde 248 şehit verdi, 2196 vatandaş ise yaralandı.

ŞEHİTLER VE YAKINLARI UNUTULMADI
Kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler ilçe genelinde düzenlenen etkinlikler ile anıldı. Etkinlikler sabah saatlerinde ilçede bulunan şehit kabirlerinin ziyareti ile başladı. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Garnizon Komutanı Cihan Ünal, başkan yardımcıları ilçe mezarlığında bulunan Şehit Piyade Er Mehmet Arslan’ın kabrini ziyaret ederek dua etti ve karanfil bırakıldı. Kabir ziyaretinden sonra ise kanlı darbe girişiminde şehit düşen Ümit Yolcu’nun ağabeyi Bahattin Yolcu evinde ziyaret edildi. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla Ümit Yolcu’nun genç yaşına rağmen vatan savunmasında önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Ceylanpınar’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okutuldu ve hatim duası yapıldı. Organize edilen mevlit programı öğle namazına müteakip Zahiriye Camii’nde gerçekleştirildi. Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlit ve duaların okunmasının ardından Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, 15 Temmuz’un önemine dikkat çekerek, asla unutturulmaması gerektiğine dikkat çekti. Mevlit sonrası cami çıkışında vatandaşlara Ceylanpınar İlçe Müftülüğü tarafından kitap dağıtıldı. Mevlit programına, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Garnizon Komutanı Cihan Ünal, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU MİLLET, DARBECİLERİN TANK VE TOPLARINA KARŞI BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK GÖSTERDİ”
15 Temmuz Şehitlerini rahmetle ve minnetle yad ettiklerini ifade eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla 2 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişimini hatırlamanın ve hatırlatmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Atilla, “Canlarını feda etmekten çekinmeyen bu millet, darbecilerin tank ve toplarına karşı büyük bir kahramanlık gösterdi. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, barış ve kardeşliğimize kast eden bu hainlere Allah fırsat vermesin. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Her 15 Temmuz’u anarken onlara milletçe bir kez daha dualarımızı ve şükranlarımızı sunacağız” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan