Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Başkan Demirkol,15 Temmuz’da Yine Meydandaydı

Başkan Demirkol,15 Temmuz’da Yine Meydandaydı

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sabah Namazı vaktine kadar meydandaydı. Mehteran-ı Haliliye’nin damga vurduğu gecede konuşan Başkan Demirkol, şehitliğin ölümsüzlük olduğuna inanan bir milleti kimsenin ölümle korkutamayacağını söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir ve Haliliye Belediyesinin de yer aldığı 3 merkez ilçe belediyesinin organizasyonuyla Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde gerçekleştirildi. Binlerce Şanlıurfalı’nın katıldığı etkinliklerde Haliliye Belediyesi, kurduğu çadırlarla meydana gelen vatandaşlara Türk Bayrağı ve su ikramında bulundu.

MEHTERAN-I HALİLİYE GECEYE DAMGASINI VURDU
Akşam Namazının topluca kılınmasıyla başlayan etkinlikler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla devam etti. Programın devamında Şanlıurfa’nın ilk ve tek mehter takımı olan Mehteran-ı Haliliye, sahne aldı. Okuduğu marşlarla meydanı dolduranları coşkulandıran mehter ekibi, başarılı performansıyla da geceye damgasını vurdu.

“BİZİM O ŞEHİTLERİMİZE KARŞI NAMUS BORCUMUZ VARDIR”
Mehteran-ı Haliliye’nin konserinin ardından Yatsı Namazının da toplu kılınmasıyla protokol konuşmalarına geçildi. Gecede konuşan Başkan Fevzi Demirkol, şehitliğin ölümsüzlük olduğuna inanan bir milleti kimsenin ölümle korkutamayacağını söyledi. 15 Temmuz 2016 gecesi şehit düşen 251 vatandaşın ne için şehit düştüğünü gelecek nesillere aktarmanın boyunlarının borcu olduğunun altını çizen Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:
“İlk defa tanklara, toplara karşı gövdesini siper eden şanlı ecdadın torunları, o hain tuzağı o gece bitirdi. Türkiye’nin 81 ilinde ve bilhassa da Ankara ve İstanbul’da yaşanan kanlı vahşete Şehit Nusret Bey’in, Şahin Bey’in, Kara Yılan’ın, Sütçü İmam’ın torunları ‘dur’ dediler. Kanlarını döktüler. Nene Hatun’un, Şerife Bacı’nın, Tayyar Rahmiye’nin, Kara Fatma’nın torunları, ecdadın torunları olduğunu, ecdadın temsil ettiği vizyonu unutmadıklarını Türkiye’nin 81 vilayetinden düşmana haykırdılar. Sonunda 251 şehidimiz oldu. Çanakkale’deki ecdadımızın torunlarından 251 şehit, kanlarıyla bu toprakları sulayarak bir kez daha bu toprakları bize vatan eylediler. Allah o şehitlerimize merhametiyle, şefkatiyle muamele eylesin. Bizim o şehitlerimize karşı namus borcumuz vardır. Onların emaneti bizim emanetimizdir, babaları bizim babamızdır, anaları bizim anamızdır ama en mühimi onların şehadetinin sebebini gelecek nesillere aktarmak bizim namus borcumuzdur. O geceki 251 şehidimiz, Çanakkale’deki şehitlerimiz, tarih boyunca şehit olan tüm şehitlerimiz Allah için, Kur’an-ı Kerim için, ezan için, vatan için, millet için, bayrak için kanlarını döktüler. Allah şehadetlerini kabul eylesin. İnşallah gelecekte kainata nizam veren lider ülke Türkiye olacaktır.”

Başkan Fevzi Demirkol, sabaha karşı saat 04.00’de kılınan Sabah Namazıyla demokrasi nöbetinin bitmesinin ardından meydandan ayrıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan