Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Başkan Badıllı, Şanlıurfa’ya Basın Müzesi Kuruluyor

Başkan Badıllı, Şanlıurfa’ya Basın Müzesi Kuruluyor

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Şanlıurfa’daki basın mensuplarıyla bir araya gelirken, gazetecilere Türkiye’de bir ilk olacak Yerel basın Müzesi’nin Karaköprü’de kurulacağı müjdesini verdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 24 Haziran Basın Bayramı nedeniyle Şanlıurfa’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarıyla yapılan toplantıya Başkan Baydilli’nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Şanlıurfa’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında konuşan Başkan Baydilli gazetecilerin 24 Haziran Basın Bayramını kutlarken, bir şehir için basının bilgilendirme ve haber verme işleviyle önemli bir görevi olduğunu kaydetti. Başkan Baydilli basın mensuplarına bir müjde de vererek Türkiye’de bir ilk olacak Yerel Basın Müzesini Karaköprü’de kuracaklarını söyledi.

Başkan Baydilli şunları söyledi: “Biz Karaköprü ‘ye hizmet etmeye çalışıyoruz, vatandaşlarımızın refahı için ve daha modern bir Karaköprü için çalışıyoruz. Bunu yansıtacak olan vatandaşa yansıtacak olan ve yine eksiklerimizi bizlere aktaracak olan basınımızdır. Karaköprü Şanlıurfa’nın en hızlı büyüyen ilçesidir. 4 yıl önce yaklaşık 100 bin olan nüfusumuz şu an 171 bin oldu ve biz her yıl yaklaşık yüzde 20 nüfus artışı gösteren bir ilçeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Karaköprü’müzde yaptığımız tüm hizmetlerin ve projelerin yanında ilçemizi müze şehir yapmak için kolları sıvadık. Oyun ve Oyuncak Müzemizi hizmete açtık, Tasavvuf müzesinde de çalışmalarımız sürüyor. Bugün de özellikle sizleri ilgilendiren bir projemiz var. Türkiye’de ilk olarak yapılacak olan Yerel Basın Müzesini Karaköprü’de kuracağız. Bu müzede yerel basın mensuplarımızdan aldığımız geçmişten günümüze kullanılan ekipmanları sergileyeceğiz, hayatını kaybetmiş gazetecilerimizi yine orada anacağız. Türkiye’de bir ilk olarak yerel basına kuracağımız bu müzede basınımızdan da alacağımız destekle Urfa basınındaki birçok şeyi sergileyeceğiz. İnşallah bu müze basınımızın verdiği emeklerin bir nebze karşılığı olacaktır. Ben tekrar 24 Haziran Basın bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

BAŞKAN BAYDILLI: “BEN SADECE HIZMETE TALİBİM”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli bir gazetecinin yaklaşan yerel seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna, ” Ben sadece hizmete talibim. Şanlıurfa’ya ve Karaköprü ‘ye hizmet etmeye, ilçemize katkı sağlamaya ve kalkındırmaya adayım. Allah nasip ederse gücümüz yettiğinde hizmet etmeye çalışacağız” cevabını verdi.

Başkan Baydilli toplantının ardından basın mensuplarının taleplerini ve önerilerini de dinlerken gazetecilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan