Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Gebelere Yaz Sıcağı Tavsiyeleri…

Gebelere Yaz Sıcağı Tavsiyeleri…

Özel Şanmed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Selda DEMİREL yaz sıcaklarında hamilelerin dikkat etmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte hamilelikte özellikle sıvı kaybının önemini belirten DEMİREL “günde en az 3 litre su içmeleri lazım. Terlemeyle birlikte vücuttan su atımı çok olacağı için özellikle tansiyon düşüklükleri, buna bağlı yalancı doğum sancılarının, hatta erken doğum sancılarının uyarılması, erken doğum riski, bebeğin suyunun azalması riski en önemli risklerdir. Yaz döneminde bol su içmelerini tavsiye ediyorum. Güneşten sakınmaları çok önemli, güneş tabi D vitamini, kalsiyum açısından çok iyi fakat özellikle son sadece dönemlerde gebeler değil hepimiz için, ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden sakınmak çok önemli oldu.
Özellikle güneş ışınlarının çok dik geldiği öğle saatleri 11 ile 16 arasında çok dışarıya çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Gün içerisinde ne zaman çıkacaklarsa da bol koruyucu faktörlü krem sürmeleri, gerekirse koruyucu güneş gözlüğü takmaları, şapka takmalarını tavsiye ediyorum. Özelikle dışarıya 11’den önce ya da akşamüstü çıkabilirler. Normalde biz gebelere egzersiz, yürüyüş, yüzme tavsiye ederiz. Bunlar çok iyi sporlardır. Fakat yaz döneminde özellikle güneşte aşırı kalmaktan sakınmalarını tavsiye ediyorum. Bu hem kendi sağlıkları için, hem bebeklerinin sağlıkları için çok önemli”dedi…

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan