Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Başkan Yıldız’dan Diyanet Vakfına Kurban Bağışı

Başkan Yıldız’dan Diyanet Vakfına Kurban Bağışı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız kurban bağışını Türkiye Diyanet Vakfı’na yaptı.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık’ı ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Türkiye Diyanet Vakfına destek vererek kurban bağışını gerçekleştirdi.

Kurban Bayramına sayılı günler kala gerek yurt içerisinde gerekse yurtdışında kurbanlık arayışları tüm hızıyla devam ederken AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’da Türkiye Diyanet Vakfına bağışta bulunarak evine et girmeyen, savaş mağdurları, yoksul ailelere bir nebze de olsa destek olmak için kurban vekâletini TDV’ye verdi.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)’ye yapılan bağışlar hakkında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ve Yönetim Kurulu üyelerine vekâleten kurban bağışı hakkında bilgi vererek sözlerine devam etti; “ Öncelikle Sayın Başkanımıza teşekkür ederim zahmet ettiler buralara geldiler. Türkiye Diyanet vakfı bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığı ile beraber yıllardır bu işi yapmakta. Bu işi hem dini bir vazife olduğu için İslami usullere göre kesilmesi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması noktasında çok hassas olduğu için özenle devam etmektedir. Yani iki husus çok önemlidir bizim için bir kurbanın İslami usullere göre kesilmesi ikincisi de dağıtımı noktasında fakir ve muhtaçlara ulaştırılmasında Türkiye Diyanet Vakfı bu hususlarda çok hassas davranıyor. İlimizde de İl şubemiz olmak üzere İlçe Müftülüklerimizdeki şubelerimiz yoğun bir şekilde bağışları almaktadır. Bağışlarımız bizatihi zahmet buyurup şubemize gelmesi gibi bağışlar yapılabiliyor. Veya internet üzerinden bağışlarımız yapılabiliyor. Böylelikle hem internet yoluyla hem de vatandaşlarımızın bizatihi gelerek veya herhangi bir camimize gittiklerinde cami imamımızla görüşüp o şekilde de bağışlarımız yapılabiliyor. Son gün 20 ağustos arafe gününe kadar bağışlarımız kabul ediliyor. Yurt içi kurban bedellerimiz 850 yurtdışı kurban bedelimiz ise 625 lira.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız kurban bağışı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ben Sayın Müftümüze çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız işaretle bizde bu yıl kurban bağışımızı Türkiye Diyanet Vakfına bağışlamak üzere gelmiş bulunmaktayız. Sayın hocamda ifade ettiler gerçekten mazlum ülkelerde, İslam ülkelerinde dağıtımları sağlıklı bir şekilde yerine getiriyorlar. Kurbanlarla birlikte kardeşlerimize yakınlaşmamıza vesile oluyorlar. Gönül rahatlığıyla kurban vekâletimizi bağışımızı yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza da çağrımızdır. Kurban bağışlarını gönül rahatlığıyla yapabilirler. Gördüğünüz gibi son gün 20 ağustosta “Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş” sloganıyla yapmış oldukları çalışmalardan ötürü Türkiye Diyanet vakfını tebrik ediyorum çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan