Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Avrupa Gençlik Festivali Sona Erdi

Avrupa Gençlik Festivali Sona Erdi

Avrupa Birliği desteği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve Şanlıurfa’ da ilk kez düzenlenen “Avrupa Gençlik ve Spor Festivali, 7-11 Ağustos tarihleri arasında Şanlıurfa’nın farklı noktalarında gerçekleştirildi.

07 Ağustos 2018 tarihinde Şanlıurfa bisiklet turu ile DSİ Tesisleri önünden başlayan festival, 08 Ağustos’ta Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde Down sendromlu gençlerin yüzme yarışı, engelli gençlerle basketbol turnuvası ve empati basketbol maçı, 9 Ağustos’ta SUKAY da Tenis Kano kulübü tarafından kano yarışı ve halka açık olarak Su kayağı gösterileri, 10 Ağustos’ta TEGV de balon futbolu devam etti. Gerçekleştirilen etkinliklerinin ardından, programın finali 11 Ağustos 2018 tarihinde NOVADA Park AVM önünde halkın katılımıyla denge oyunu, canlı langırt, elastik basketbol ve zumba dansı ile yapıldı.

Spor aktivitelerinin ardından Eurodesk Şanlıurfa Sorumlusu İ.Halil Kılınç ve Harran Üniversitesi AB Projeleri Sorumlusu Araştırma Görevlisi İ.Halil Şenol  AB, AB Projeleri ve Erasmus hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Festivalin sonunda yerel gruplar tarafından mini konserler verildi. Yıl boyu etkinliklerinin devam ettiğini belirten AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Etkinlikleri destekleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB–Türkiye ilişkileri hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri halka iletmek amacıyla Türkiye çapında bir bilgilendirme ve iletişim stratejisi uygulamaktadır. Delegasyon, bu amaçla Türkiye çapında 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezlerinden oluşan kapsamlı bir “AB Bilgi Ağı”nı desteklemektedir. Desteklenen bu iller; Ankara,  Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne,  Erzurum, Eskişehir,  Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van’dır. Ayrıca, üniversite ve araştırma merkezlerinde bulunan 14  ‘Avrupa Dokümantasyon Merkezi (EUI)’ ve bahsi geçen 20 ile bağlı,  farklı illerde bulunan 18 ‘AB Bilgi Noktası’  mevcuttur. Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi 28 Mayıs 2009’da Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyettedir.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan