Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / HÜDA-PAR: Yerel Seçimlerde Her Türlü İttifaka Açığız

HÜDA-PAR: Yerel Seçimlerde Her Türlü İttifaka Açığız

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek gündemdeki konular hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Mehmet Yavuz,2019 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde partilerinin her türlü ittifaklara açık olduğunu söyledi.

Özel bir mekanda basınla kahvaltıda bir araya gelen ve açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 31 Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimlerde partilerinin hangi parti olursa olsun tüm ittifaklara açık olduklarını belirterek şunları söyledi:“İttifaklar seçimlerin doğası gereğidir. Genel seçilerde ittifak görüşmelerimiz oldu. Fakat genel seçimlerde pek uzlaşılamadı demek daha doğru olacak. Şuna yerel seçimlerle alakalı şuan bize gelmiş bir teklif yoktur. Biz de başka partilere giden bir teklif de yoktur.
Fakat biz ittifaklara açığız. Bu konuda herhangi bir teklif gelirse hangi partiden olursa olsun. Genel kurulumuzla değerlendirip ona göre sonuca bağlarız. Bu konuda herhangi bir rezervimiz yok. Bizim şu veya bu parti ile görüşmüyor dediğimiz hiçbir rezervimiz bulunmuyor. Hangi parti olursa olsun görüşmeye açığız.”
Mart 2019 yerel seçimlerine parti olarak girme için hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Yavuz, “Ancak nihai olarak kesin bir şekilde bunun dışında bir alternatifimiz yoktur demiyoruz. Gelişecek olaylar karşında her türlü alternatif masamızdadır” diye konuştu.
AF AÇIKLAMASI
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) gündeme getirdiği ve hükümet partisinin de gündemlerinde olmadığı açıklanan affa ilişkin Yavuz, “Bizim affa yönelik ilkesel yaklaşımımız devlet eğer bir af çıkarıyorsa kendisine karşı işlenen suçları affetme yetkisine sahiptir. Yani bu anlamda siyasi olarak nitelendirdiğimiz kendisine yönelik işlenmiş suçları affetme yetkisine sahiptir. Bir başkasının bir başkasıyla işlemiş suçun affetme yetkisi devlete ait değildir. Mağdur olan insanlara aittir. Bizim ilkesel olarak yaklaşımımız bu şekildedir” dedi.
“BÜYÜK BİR EKSİKLİK OLARAK GÖRÜYORUZ”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı yüz günlük eylem planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz gün yüz günlük eylem planını açıkladı. Açıklanan bazı maddeleri benimsemekle birlikte bir kısmının eksik olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bizim 16 Nisan referandumun destek vermemizin genel gerekçesi olan darbe anayasasının değiştirilmesi hususunda tek bir cümlenin bulunmamasını çok büyük bir eksiklik olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.
YAVUZ: DIŞ POLİTİKDA DİK DURUŞ YOK
Türkiye’nin dış politikasındaki gelişmelere ilişkin de konuşan Yavuz şunları söyledi:
“Dış politika ile ilgili Türkiye’nin üzülerek belirtmeliyim ki ciddi ilkeli bir duruşu yoktur. Şuan Amerika ile yaşanan gerilimde de durum bu. Çünkü daha önce de Rusya Devlet Başkanı Putin’le de düelloya girdik. Savaşın eşiğine geldik. Sonra da Putin’le dost oldular. Yine Daha önce Irak Başbakanı Haydar Abadi ile yapılan tartışmaları biliyoruz.
En sonda Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki referandumla alakalı Sayın Mesud Barzani’ye yönelik hükümetin ortaya koymuş olduğu anlayış ortada. Ama gelinilen aşamada hem Sayın Neçirvan Barzani’nin AK Parti kongresine davet edilmiş olması hem de kavgaya tutuşmuş olduğumu insanlarla dost ve arkadaş olması şuan Amerika ile yaşanan gerilimin sonra bir dostunun olmayacağının garantisi kamuoyu ve millet tarafından görülmüyor.”

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan