Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Siverek’te Yöresel Yemek Yarışması Başvuruları Başladı

Siverek’te Yöresel Yemek Yarışması Başvuruları Başladı

Siverek Belediyesi, Takoran Kültür ve Doğa festivali kapsamında ilk defa düzenleyeceği yöresel yemek yarışmasıyla Siverek’in yöresel yemeklerini tanıtmayı hedefliyor.

Siverek Belediyesinin ev sahipliği yapacağı Takoran Kültür ve Doğa festivali yöresel yemek yarışması hakkında açıklamalarda bulunan Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı: “ Tarihi, kültürü ve yemekleriyle kadim bir şehir olan Siverek’imizin yöresel yemeklerini tanıtmak amacıyla düzenleyeceğimiz yöresel yemek yarışmamıza katılımcılar ilçemizin yöresel tatları olan ekşili sıkma, Siverek tava ve Karacadağ pilavı ile katılacak olup, katılımcılar sadece bir yemek dalında yarışmaya katılacaktır. Yemek yarışmasıyla katılımcılar hem hünerlerini sergileyecek hem de ilçemizin tanıtımında önemli bir görevi yürüteceklerdir.” Dedi.
Yöresel yemek yarışmasına katılacak olan yarışmacıların kendilerine uygun bir aşçılık unvanıyla katılmaları gerektiği belirtilirken (örneğin: hünerli eller, hamarat eller gibi) yarışmaya katılacak olan yarışmacıların aşağıda belirtilen yarışma şartlarına uygun hareket etmesi gerektiği belirtildi.

YARIŞMA ŞARTLARI
1.) Her kişi yalnızca 1 çeşit yemekle katılabilir. (Malzemeler ve sunum katılımcıya ait olup, yapılacak yemek en az 5 kişilik olacaktır.)
2.) Başvurular 1 – 21 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden Belediye web sayfası (www.siverek.bel.tr) veya Kadın Aile Hizmet Müdürlük birimlerinden şahsen yapılacaktır.
3.) Ön eleme 28 Eylül Cuma günü saat 14:00’da Paşa Konağı’nda yapılacaktır.
4.) Final 29 Eylül 2018 Cumartesi saat 12:00’da Çakmaklar Evi’nde yapılacaktır.
5.) Ödül töreni 30 Eylül Pazar saat 19:00’da Siverek Kütür Merkezi’nde yapılacaktır.
ÖDÜLLER
1. TAM ALTIN 1. MANSİYON 250 TL
2. YARIM ALTIN 2. MANSİYON 250 TL
3. ÇEYREK ALTIN 3. MANSİYON 250 TL

YARIŞMAYA KATILAN BÜTÜN KATILIMCILARA GÜNÜN ANISINA KATILIM BELGESİ VERİLECEKTİR.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan