Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Şanlıurfa’da Okul Kıyafetlerinde Büyük Rant İddiası !

Şanlıurfa’da Okul Kıyafetlerinde Büyük Rant İddiası !

Okulların açılacağı bu ayda yeni dönem heyecanla birlikte birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Ve bu sıkıntılardan en çok muzdarip olanlar ise öğrenci velileri. Özellikle bazı okulların uygulamaları isyan ettiriyor. Serbest forma uygulamasıyla her yıl değişen kıyafetler ve bunun okulların belirlediği ve bulundukları bölgedeki tek bir noktada satışının yapılması ve bağış adıyla alınan ücretler dar gelirliyi zorluyor ve bezdiriyor. Öyle ki okulların açılmasına kısa bir süre kaldığı bu günlerde ,kıyafet ve bağış adı altında alınan ücretlerdeki şikayetler ve tartışmalar bitmek bilmiyor.

BELLİ TİCARİ KURULUŞLAR SATIYOR
Okul kıyafetlerinin okul yöneticileri tarafından belirlenmesi ve okul kıyafetlerinin belirli ticari kuruluşlara verilmesi bu yöndeki şaibeleri ve şikayetleri zirveye taşımış durumda.

VELİLER ALTERNATİFSİZ BIRAKILIYOR
Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyük kentlerdeki okul giysilerinin her okul için takım şeklinde farklılaştırılıp okullarla anlaşma yapan tek firma tarafından satılarak, tekelleşmeye neden olunduğu da ileri sürülüyor. Okul müdürlerinin kendi istedikleri ve anlaştıkları firmalara okul kıyafetlerini yaptırdıklarına dair iddialar esnaftan çeşitli şikayetlerin geldiği belirtiliyo. Okulların açılmasına kısa bir süre kala bazı okul yöneticilerinin kıyafetlerde ufak renk ve şerit değişikliği yaparak firmaları alternatifsiz hale getirdiğini söyleyen esnaflar, yaptırılan bu elbiselerinin fahiş fiyatlarla öğrencilere sadece bir firma tarafından satıldığını, alternatif olmadığı için mecburen yüksek fiyatlardan vatandaşların elbiseleri almak zorunda olduğunu söylüyor. Bu durum okul yönetimlerini de şaibe altında bırakıyor.Ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden bir adım atılması gerektiği belirtiliyor.

Duyarlı vatandaşlar, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü çocuklarını okula kaydetmek isteyen ailelerden zorunlu taleplerde bulunan okullar hakkında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü inceleme yapmaya davet ediyor.

Gazi Anadolu Lisesinde velilere zorunlu öğrenci üniforması uygulamasını tek mağazadan almaları konusunda baskı uygulanıyor. 2017/2018 eğitim yılında siyah pantolon gri tişört alan velilere bu yıl farklı üniforma alımı zorunluluğu getiriliyor. Okul yönetiminin Velilerin tepkilerine ise üniforma almadan çocuklarınızı okula yollamamaları cevabı veriliyor. Okulun 2.Yılında farklı üniformalar alacaklarını dile getiren veliler kim bilir acaba bir dahaki yıl yani 3. Eğitim yılında da tekrar üniformaların değişeceği endişesi var.

ŞANLIURFALILARA GİT NEREYE ŞİKAYET EDERSEN ET

Bugün ise yine bir meslektaşımızın yaşadığı olayı sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak şu ifadelere yer verdi: “Bu gün yaşadığım bir olayı buradan paylaşmak istiyorum. Çocuğumu Haliliye İlçesindeki İbni Sina İlkokuluna kaydetmek için gittim. Önümde bir kaç bayan vardı. Yanlarında ise kaydedecekleri çocukları. Kaydı alan görevli kadın, kendilerinden gidip bazı şeyler almalarını ve okula vermelerini istedi. Kadın parası olmadığını söyleyince “O zaman çocuğunu kaydetmem, getir sonra gel” dedi. Bayan da çaresiz bir şekilde gitti. Ben görevliye ilk defa böyle bir şey ile karşılaştığımı, bunun yasal olmadığını, eğer yasal ise bir makbuz verilmesi gerektiğini söyledim. Bana verdiği cevap “Git o zaman şikayet et”…Hiç kimse yasal olmayan bir şeyi kendisine hak olarak göremez, bunu kabul etmek mümkün değil. Sonuna kadar bu işin peşinden gideceğim. Sesi kısık, gariban insanlara yapılanları görmezden gelmek en büyük zulümdür.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan