Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Coşkun:”Şanlıurfa”nın Öğretmen Açığı 7 Bin 500”

Coşkun:”Şanlıurfa”nın Öğretmen Açığı 7 Bin 500”

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı basın toplantısında Şanlıurfa’da halen 7 Bin 500 öğretmen açığının bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun bugün il binasında yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi bir basın açıklaması yaptı. Coşkun yaptığı açıklamada ayrıca Şanlıurfa’da 7 bin 500 öğretmen açığının olduğunu da ifade etti. Coşkun şunları kaydetti:,”  Şanlıurfa’ya atanan 3 Bin 400 öğretmene rağmen giden öğretmenlerle birlikte Şanlıurfa’daki öğretmen açığının 7 Bin 500’ü bulduğunu söyledi.”

“GELEN ÖĞRETMENLER GİDENLERİ KARŞILAMIYOR”

Coşkun,’Bu konularda konuşurken atlamamamız gereken bir başka husus Şanlıurfa’mızın 7 bin 500’ü bulan öğretmen açığı sorunudur. Yapılan tüm atamalarda Bakanlığımızın aslan payına ilimize ayırdığını biliyoruz. Ancak aynı oranda öğretmenimizin de her yıl çeşitli sebeplerle ilimizden ayrıldığı da unutulmamalıdır. Bu nedenle başta milletvekillerimizden Şanlıurfa’nın ihtiyacı olan öğretmeni bu yıl tek kalemde tamamlayacak sayıda atama yapılması hususunda var olan gayretlerini arttırarak bu sorunu tamamen çözecek bir karara vesile olmalarını bekliyoruz.”dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan