Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Borç Ödenmedi Şanlıurfa OSB’nin Elektriği Pazartesi Kesiliyor

Borç Ödenmedi Şanlıurfa OSB’nin Elektriği Pazartesi Kesiliyor

 

 Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin aylardır ödenmeyen ve son olarak 23 milyon lirayı bulan elektrik borcu nedeniyle buradaki sanayiciler enerjisiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Dicle EPSAŞ), ödeme yapılmaması halinde mecburen pazartesi günü OSB’nin elektriğinin kesileceğini duyurdu.

Dicle EPSAŞ’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, OSB yönetiminin güncel 23 milyon lira olan elektrik borcunu ödemesi için defalarca uyarıda bulunulduğuna dikkat çekildi. Yapılan tüm uyarılar ve iyi niyetli girişimlere rağmen söz konusu elektrik borcunun ödenmediği gibi Şanlıurfa OSB tarafından depozito ve teminatların da ödenmediğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

‘’Şirketimiz elektriği günlük olarak piyasadan borçlanarak alıyor. Geldiğimiz durumda borçlanma şartları ise malum. EPDK tarifelerinin en alt limitinde neredeyse karsız olarak enerji sağlamamıza rağmen Şanlıurfa OSB, aylardır borcunu ödememektedir. Yaşanan bu duruma rağmen OSB’deki sanayicilerin mağdur olmaması için uzunca bir süredir olumlu yaklaşımımızı devam ettirdik. Ancak tüm girişim ve çabalarımıza rağmen aylardır borçların ödenmesi konusunda OSB yönetiminden 23 milyon lirayı bulan borç ve bunun dışında hali hazırda kullanılan elektriğin bedeli olan depozito ve teminatların ödenmesi konusunda da olumlu bir geri dönüş alamadık. OSB’de üretim yapan Şanlıurfalı sanayici ve işadamlarımızın zarar görmesini istemediğimizden, anlaşma zemini yakalamak için ısrarlı ve olumlu çabalarımızı son ana kadar sürdürdük. Ancak şirketimizin artık piyasadan borçlanarak OSB’ye enerji tedarik etme imkanı kalmamıştır. Bu nedenle OSB yönetimine gerekli ödemelerin yapılmaması durumunda 17 Eylül 2018 pazartesi günü enerjilerinin kesileceğini resmen bildirdik.’’

Ortaya çıkan bu durum ile ilgili Şanlıurfa Valiliğinin bilgilendirildiğine de yer verilen açıklamada yaşanan elektrik kesintisinden Şanlıurfa OSB’deki sanayicilerin zarar görmemesi için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da devreye girmesi gerektiğine dikkat çekildi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan