Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / OSB’nin,Elektrik Sorunu Geçici Olarak Çözüldü

OSB’nin,Elektrik Sorunu Geçici Olarak Çözüldü

(Ruha Haber Ajansı RHA)-Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin elektrik borcu sorunu Vali Abdullah Erin Başkanlığında masaya yatırıldı.Ve OSB’nin elektrik borcu sorunu geçici olarak çözüldü.

Konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada OSB’nin elektrik borcu sorununu çözüme kavuşturduk dedi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:”20 bin kişiye istihdam sağlayan, 280 fabrikanın üretim yaptığı Şanlıurfa OSB’nin elektrik borcuna yönelik sıkıntıyı, DEDAŞ yetkilileriyle bir araya gelerek çözüme kavuşturduk”

NE OLMUŞTU?

Öte yandan DEDAŞ geçtiğimiz günlerde OSB’nin 23 milyon TL elektrik borcu olduğunu ve Pazartesi’ye kadar ödeme yapılmadığı takdirde ise elektriğini keseceğini de duyurmuştu.

DEDAŞ’ın OSB’ye uyarısı ise şu şekilde olmuştu:

“Şirketimiz elektriği günlük olarak piyasadan borçlanarak alıyor. Geldiğimiz durumda borçlanma şartları ise malum. EPDK tarifelerinin en alt limitinde neredeyse karsız olarak enerji sağlamamıza rağmen Şanlıurfa OSB, aylardır borcunu ödememektedir. Yaşanan bu duruma rağmen OSB’deki sanayicilerin mağdur olmaması için uzunca bir süredir olumlu yaklaşımımızı devam ettirdik. Ancak tüm girişim ve çabalarımıza rağmen aylardır borçların ödenmesi konusunda OSB yönetiminden 23 milyon lirayı bulan borç ve bunun dışında hali hazırda kullanılan elektriğin bedeli olan depozito ve teminatların ödenmesi konusunda da olumlu bir geri dönüş alamadık. OSB’de üretim yapan Şanlıurfalı sanayici ve işadamlarımızın zarar görmesini istemediğimizden, anlaşma zemini yakalamak için ısrarlı ve olumlu çabalarımızı son ana kadar sürdürdük. Ancak şirketimizin artık piyasadan borçlanarak OSB’ye enerji tedarik etme imkanı kalmamıştır. Bu nedenle OSB yönetimine gerekli ödemelerin yapılmaması durumunda 17 Eylül 2018 pazartesi günü enerjilerinin kesileceğini resmen bildirdik.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan