Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / OSB’nin Elektrik Sorunu Meclise Taşındı

OSB’nin Elektrik Sorunu Meclise Taşındı

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa’da yaşanan elektrik sorunlarını meclise taşıdı. Sürücü, sorunun araştırılması için Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Şanlıurfa’da uzun süredir ulusal ve yerel medyanın gündeminde olan OSB’nin elektrik borçları ve Dicle Epsaş’ın borç nedeniyle elektrik kesintisi tehdidi sanayiciyi çileden çıkardı.

Dicle Epsaş’ın biriken borçlar nedeniyle defalarca OSB’yi uyarmış ve buna rağmen borçlar ödenmemişti. Şanlıurfa’da en büyük sorunlardan olan elektrikte yaşanan sıkıntıları, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından TBMM’ye taşındı. Ayşe Sürücü elektrik kesintileri için meclis araştırmasının açılmasını teklif etti.

Şanlıurfa’daki OSB’nin biriken elektrik borçları OSB Müdürlüğü tarafından toplanmasına rağmen neden Dicle Epsaş’a yatırılmadığı ve OSB tarafından müteşşebislerden toplan 23 Milyon Liranın akibetinin araştırılması,Kayseri’den yüksek bedelle alınan elektriğin Sanayicilere yüzde 100’e yakın bir komisyonla Kayseri firması ile anlaşma imzaladığını ve bunun doğru olup olmadığını Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yazılı olarak cevaplamasını istedi.
İşte HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü’nün o Önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin aylardır ödenmeyen ve son olarak 23 milyon lirayı bulan elektrik borcu nedeniyle buradaki sanayiciler enerjisiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. OSB’nin borçlu olduğu şirket Dicle EPSAŞ ödeme yapılmaması halinde OSB’nin elektriğinin kesileceğine yönelik açıklama yapmıştır. Öte yandan sanayi bölgesine önceki anlaşmadan yüzde 100’e yakın daha yüksek bir komisyon bedeli ile Kayseri’deki bir şirketten elektrik alınması için anlaşma yapıldığı iddiaları ortaya çıkmıştır. Bu uygulamalar ile Urfalı iş yeri sahipleri mağdur edilmektedir. Bilindiği üzere OSB’ler, elektrik dağıtım şirketleri gibi satın aldıkları elektrik enerjisini kurdukları şebeke üzerinden üyelerine dağıtarak satma ve bedelini toplama yetkisine sahip bulunmaktadır. Şanlıurfa OSB de yaptığı anlaşma gereği bölgedeki enerji şirketi Dicle EPSAŞ’tan elektrik almaktadır. Ancak OSB, Dicle EPSAŞ’a olan elektrik borcunu ödemediği için organize sanayi bölgesinin şirkete olan elektrik borcu 23 milyon lirayı aşmıştır. Üstelik OSB Müdürlüğünün, burada işyeri olan sanayici ve işyeri sahiplerinden söz konusu elektrik bedelinin büyük bir kısmının topladığı ancak bedeller Dicle EPSAŞ’a ödenmediğinden kaynaklı olarak bazı sanayi kuruluşlarının elektriklerinin kesildiği basına yansımıştır.
Bu bağlamda;
1- Dicle EPSAŞ’ın, OSB’den alacağı elektrik bedeli 23 milyon lirayı aşarken, bu paranın önemli bir kısmının iş yeri sahiplerinden OSB Müdürlüğü tarafından toplandığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Hangi işyerlerinden, kim tarafından, ne kadar elektrik bedeli toplanmıştır? Borç ödenmesi amacıyla toplanan elektrik bedellerinin akıbeti nedir?
2- OSB Müdürlüğü hakkında herhangi bir hukuki süreç başlatılmış mıdır?
3- Şanlıurfa OSB Müdürü Yunus Aksu’nun memleketi olan Kayseri’deki bir şirket ile OSB’nin önceki anlaşmasına oranla %100’e yakın daha fazla komisyon bedeli ile elektrik alım anlaşması imzalandığı iddiaları doğru mudur?
4- Urfa OSB’deki esnafların mağduriyetinin giderilmesine yönelik Bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?
Ayşe Sürücü
Şanlıurfa Milletvekili

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan