Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / İkinci El Pazarda Yok Yok

İkinci El Pazarda Yok Yok

Şanlıurfa’da hafta sonları kurulan ikinci el pazarına Şanlıurfa ve ilçelerinden gelen dar gelirli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

“Dar Gelirlilerin Fakir Fuarı” olarak tabir edilen, halk arasında ise bit pazarı olarak da bilinen Eyyübiye Yenice pazarı, yüzlerce çeşit ikinci el ürünlerin bulmak mümkün.

Şanlıurfa’nın  Eyyübiye ilçesinin Yenice Mahalllesi’nde haftada üç gün kurulan pazarda inşaattan, giyime, Kırtasiyeden,beyaz eşyadan tutun nalburiyeden,ayakkabıya ve otomobile kadar bir çok vatandaşın mutfak eşyalarına kadar her şeyi bu pazarda bulmak mümkün.

Özellikle dar gelirli ailelerin alışveriş yaptığı pazarda son dönemlerde, piyasada birçok ürüne gelen zamlar nedeniyle ilgi artmış durumda.

İkinci el bit pazarına Şanlıurfa ve ilçelerinin dışında çevre illerden çok sayıda tezgahtar katılıyor.Haftada üç gün boyunca açık olan pazarda yüzlerce çeşit ürün bulmak mümkün. Pazarın bulunduğu alanın civarında ikinci el otomobil satışı yapan esnaflar da bulunuyor.

Okulların açılması ile birlikte el yakan kırtasiye malzemlerini almak için gelen öğrenci velileri pahalılıktan bu pazara geldiklerini söylüyor.

Pazarda kurulan stantların yanı sıra özel açlarını stant haline getirenleri de görmek mümkün.

ALANDA SATANDA MEMNUN

Ruha Ajansa konuşan pazar esnaflarından Sadık Turan, bu pazarın halk için çok avantajlı olduğunu söyledi.

Piyasada özellikle son yapılan zamlarla birlikte halkın alım gücünün düştüğünü belirten Demir, “Biz burada ikinci el ürün satıyoruz. Bu pazarda otomobilden tütün,mutfak ve inşaat malzemelerine kadar her çeşit ürün bulmak mümkün. Yükselen fiyatlar nedeniyle bu pazara rağbet daha da arttı.Bu Pazar en çok dar gelirlilere hitap ediyor. Kullanılmamış ürün ve az kullanılmış ürünlerin birçoğu ikinci el. Onun için dar gelirli halk bu pazara daha çok rağbet gösteriyor” dedi.

Renkli görüntülere ev sahipliği yapan pazara Antep’ten gelen esnaf Hazma Ulaş ise halk pazarına artık sadece dar gelirlilerin değil, alışveriş merkezlerinin yüksek fiyatlarını yüksek bulan orta gelirli insanların da geldiğini anlattı.

Pazarda giyim ve ayakkabı sattığını söyleyen Ahmet Karataş, “Bu pazar dar gelirli halkın pazarı. Zengini fakiri herkes buradan alışveriş yapıyor. Tabi ikinci el malların satıldığı ve rağbet gördüğü Pazar.Bu pazarda özellikle dar gelirli müşterilerin rağbet gösterdiği bir pazar.” ifadelerini kullandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan