Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Ağaçlara Yeniden Hayat Veriyor

Ağaçlara Yeniden Hayat Veriyor

Urfalı ahşap sanatçısı Murat Yöntem, ağaçlara yeniden hayat verip, çalışmalarıyla kentte bir ilke imza attı.

Urfalı ahşap sanatçısı Murat Yöntem, ağaçlara yeniden hayat verip, çalışmalarıyla kentte bir ilke imza attı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinin Devteşti Mahallesi’nde bulunan atölyesinde ağaç kök ve gövdelerinden sanat eseri ortaya çıkaran Murat Yöntem, bu işi yaklaşık 20 yıldır yapıyor.

Sanat eserlerinin arasında ağaç köklerinden koltuklar, insan figürleri, limon ağacından oturaklar, ağaç gövdelerinden tablolar, insan ve hayvan figürleri yer alıyor.

Baba mesleği olan marangozluktan işe başlayan Yöntem, uzun yıllardır bu işle uğraştığını ancak birçok kişinin bu sanatından habersiz olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı eserlerden sergi açtığını ve serginin çok ilgi gördüğünü aktaran Yöntem, bunun Urfa’da bir ilk olduğunu sergide öğrendiğini dile getirdi.

Yöntem, “Öncelikle şunu söylemek gerekiyor. Ben kendimi şu an sanatçı olarak görmüyorum. Ancak bu yaptığımız çalışmalar sanat eseri değeri taşıyorsa ne mutlu bize. Bu iş yapan değerli ustlar kalmadı, mesleği bıraktılar. Bizler hala devam ediyoruz, çaba gösteriyoruz” dedi.

Uzun yıllardır bu işi yaptığını aktaran Yöntem, çalışmalarının halk tarafından bilinmesi için bir şeyler yapmanın zamanının geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Yıllardır bu işi yapıyordum, ancak kimse tarafından bilinmiyordu. O yüzden bir çalışma yapmam gerekiyordu. 20 yıllık Murat Usta’yı yerin altından çıkarıp, gün yüzüne çıkarmak istedim. O yüzden sergi açmayı düşündüm.

Sergi yerini ayarladık. Ama kaygılarım devam ediyordu. İlgi görür mü diye çok düşündüm. Ancak sergi açılışı ile birlikte çalışmalarımın kentte bir ilk olduğunu öğrenmem beni çok mutlu etti. Bir de sergiye yoğun ilgi oldu. Birçok sanatsever bizleri onurlandırdı. Bu eserlerin halka açılması, gün yüzüne çıkması bir sanatçı için çok önemlidir.”

Bir ahşap sanatçısı olarak geleceğe dönük hedeflerini de paylaşan Yöntem, “Ben mektepli değilim. Ancak bu konuda ustalarımdan gördüklerim ve benim üstüne kattıklarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama bu mesleğin devamı için bizlerin de geleceğe için yeni nesillerin bu mesleği ve bu sanatı yaşatması lazım” ifadelerini kullandı.

İlk sergisinden sonra başka sergiler de açmayı hedeflediğini söyleyen Murat Yöntem, “İlk sergimizi açtık. Bundan sonra bu sergilerin devamı için çalışma yapmaya devam edeceğiz. Sadece Urfa ile sınırlı da kalmak istemiyoruz. Kentteki ilgili kuruluşların desteği de olursa başka illerde ve hatta Avrupa’da bile düşünüyoruz sergi açmayı. Düşüncemiz bu yönde” diye konuştu.

K24 / Orhan Kaya

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan