Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Viranşehir’de Kan Davasında Mutlu Son

Viranşehir’de Kan Davasında Mutlu Son

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Beggara ile Asiyen aşireti arasında 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla noktalandı. El sıkışan husumetli aşiretler barışarak aralarındaki kan davasına son verdiler.

Geçen arazi anlaşmazlığı yůzünden çıkan kavgada Asiyan aşiretine mensup Ramazan Gülümser ile Fadıl Gülümser öldürüldü..

Bu olayın ardından Beggara aşireti ile Asiyan aşireti arasında kan davası başladı.2 aşiret arasında 1 yıl önce başlayan kan davasının devan etmemesi için dereye Toplumsal Barışı Sağlama Dernek Başkanı Dr Feridun Öncel girdi.Öncel yörenin kanaat önderlerinden Av. Minür Öztürk ve Ragıp Yazmacı ile birlikte yaptığı görüşmelerin ardından tarafları barışmaya ikna etti.

Bu gün Viranşehirde Barış töreni důzenlendi.Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan.Şanlıurfa eski milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, kanat önderleri,Kan davalı aşiret mensuplarınında aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Okunan barış duasının ardından kan davalı g mensupları bir birkeriyle el sıkışıp barıştı.
Barıš töreninde konuşan Toplumsal Barışı Sağlama Dernek Başkanı Feridun Öncel Gün birlik beraberlik günü olduğunu belirterek ” artık günümüzde kan davasının yeri yok.Ülkemiz ůzerinde oynanan oyunlar ile bizi c düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Bir birimize kenetlenerek kardeşce bir arada yaşamamız gerekiyor. Barışı kabul ederek bu gün bu güzel ortamın oluşmasına vesile olan her iki aşiretmensuplarına teşekkür ederim”dedi

Davetlilere barıš yemeği olarak kavurma ikram edildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan