Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Alzheimer hastalarına kayıp dövmesini ücretsiz yapıyor

Alzheimer hastalarına kayıp dövmesini ücretsiz yapıyor

Şanlıurfa’da bir dövmeci, alzheimer hastalarının, kaybolmaları durumunda bulunabilmeleri için aileler veya tedavi gördükleri hastene tarafından verilen numaraları bileklerine işliyor.

Urfa’nın Haliliye ilçesinde dövme atölyesi bulunan Davut Kubat, dövme meraklılarının yanı sıra alzheimer ve benzer hastalıkları bulunan hastalara dövme yapıyor.

10 yıldan fazladır bu işi yapan Kubat, dövme meraklıları dışında gelen hastalara dövmeleri ücretsiz yapıyor.

Urfa’da dövme işine çok sıcak bakılmadığını söyleyen Kubat, “Ben Urfa’da uzun bir süredir dövme işi yapıyorum. Dövme meraklıları rağbet gösteriyor. Ancak burada dövmeye haram gözü ile bakanlar da bulunuyor” dedi.

“HALKA HİZMET”

Dövme işinden geçimini sağladığını aktaran Davut Kubat, yaptığı işi halka hizmet olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Aslında yaptığımız iş bir yerde halka hizmet niteliği de taşıyor. Ben bu işe burada başladığımdan bu yana hasta yakınlarına kolaylık olsun diye bileklerine onların veya hastenelerin belirlediği numaraları işliyorum. Bu hastaların başında alzheimer hastaları geliyor. Tabi bu hastalıkla sınırlı değil, buna benzer diğer hastalara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hasta yakınlarından ise hiçbir ücret talep etmiyoruz.”

İki yeğeninin epilepsi hastası olduğunu belirten Kubat, “O yüzden hasta yakınları bize geldiklerinde durumlarını en iyi anlayanların başında geldiğim için bu işi karşılıksız ve daha duygusal bir şekilde yapıyorum” diye konuştu.

BİLEKLERE NUMARA

Gelen hastalara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarının canlarının acımaması için özel uygulama yaptıklarını söyleyen Kubat, şunları anlattı:

“Şimdiye kadar bize gelen hastaların sayısını tam hatırlamıyorum ancak 20’nin üzerinde hastanın bileğine dövme yaptık diyebilirim. Hasta yakınları hastalarını getiriyor. Bizler de burada onların belirlediği şekilde dövme yapıyoruz. Bazısı hastanelerin verdiği ve hastanın tüm kimlik bilgilerine ulaşılabilecek bir numara dövmesi istiyor. Bazıları da küçük rakamlarla çok uzun süre kullandıkları bir telefon numarası çizdiriyor.”

Son olarak hasta yakınlarına çağrıda bulunan Kubat, “Hastaları için kendilerinden ücret talep edenlere dövme yaptırmasınlar bu bir kamu görevidir. O yüzden bize gelsinler bizler onlara yardımcı olalım” dedi. (K24)

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan