Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa ASKON’dan, Parklarda MOBESE Talebi

Şanlıurfa ASKON’dan, Parklarda MOBESE Talebi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa il ve ilçe genelinde bulunan parklarda emniyetle entegrasyonu sağlanarak mobese sistemlerinin kurulması gerektiğini söyledi.
Bu tür kamera sistemlerinin, toplumun ortak kullandığı alanlarda güvenliğin sağlanması ve korunmasına yardımcı olacağını kaydeden Şahin, ayrıca hukuka aykırılıkların tespiti ve failleri ile delillerinin elde edilmesini sağlayacak bu projenin yerel yönetimler tarafından biran önce faaliyete konulmasını talep etti.
Türkiye’de bazı illerin Belediyeleri tarafından uygulanmaya başlayan “Akıllı Park Uygulamaları” kapsamında mobese kamerası kuruldu. Bu sayede dileyen vatandaşlar parklarda oynayan çocuklarını tablet, cep telefonu gibi mobil araçlarıyla uygulama üzerinden canlı yayınla izleyebiliyor.
ASKON Şube Başkanı Şahin, Şehir genelinde akıllı park uygulamalarının başlatılmasının kentin asayişine büyük katkı sağlayacağını hatta toplumsal olaylarında önüne geçeceğini belirterek, bu şekilde hem çocukların tehlikelerden korunacağı hem de parklara kurulan oyun meteryallerinin de zarar görmesinin önüne geçileceğini söyledi.
Şahin Konuşmasını şöyle sürdürdü ;
“Son yıllarda ülkemizde ilimizde yaşanan olumsuz gelişmeler birçok ailenin olduğu gibi bizlerinde içini yaktı. Aklınıza gelebilecek her türlü olumsuzlukların bir nebzede olsa önüne geçecek bu uygulama ile çocuklarını her türlü tehlikeden korumak isteyen aileler, çocuk parkının tamamını gösterecek şekilde alana yerleştirilen mobese kameraları ile izleyebilir, emniyet mobese sistemlerine entegre edilerek aranan suçluların yakalanmasına veya suç işleyeceklerin önüne geçilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Parkın içerisini ve parka ulaşımı sağlayan yan yolların görüntüsünü de bu sistemde olması gerektiğini belirten Şahin, aileler bu şekilde evden veya iş yerinden çocuklarının ne yaptığını, kimlerle konuştuğunu veya parkta kaç saat vakit geçirebildiğini denetleyebilir” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan