Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Suriye Sınırında Tek Kişilik Eylem; Vatanımıza Dönmek İstiyoruz

Suriye Sınırında Tek Kişilik Eylem; Vatanımıza Dönmek İstiyoruz

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Ali Silo ismindeki Suriyeli sınırda tek kişilik eylem gerçekleştirdi.
Suriye’de devam eden iç karışıklığın ardından Türkiye’ye sığınan Ali Silo ismindeki Suriyeli Ceylanpınar Sınırına gelerek burada tek kişilik eylem yaptı. PYD’nin denetiminde olan Rasulayn kentinde evinin teröristler tarafından işgal edildiğini ve ailesinden hiç kimseden haber alamadığını aktaran Silo, ”Bende kürdüm, ama evimden yurdumdan edildim. Ailemden kimseden haber alamıyor ve hayatlarından endişe ediyorum”diyerek isyan etti.
Suriye sınırında açıklamalarda bulunan Ali Silo, Rasulayn kentinde yaşıyordum. Derdim, vatanıma toprağıma dönmek istiyorum. PYD’li teröristlerden dolayı vatanıma dönemiyorum. Ben kürdüm, Suriye’nin Rasulayn kentindenim. Derdim her türden insanla bir olmalıyız. İnsan oğlu olarak bir birimizden farkımız yok. Bir bütün dünya olarak bir olmalıyız. PYD zalimdir, insan değildir. PYD’nin Kürtlerle işi yok. PYD başkalarına çalışıyor kürtlerle bir alakası yok. PYD her kezi kürt türk arap alavi harap etti. Yüz metre ilerdeki Kamışlı’da PYD’nin ne işi var. PYD’nin işi ne? insanlığı harap etmek. PYD taşeron bir örgüttür para verene iş yapıyor. Bizim gibi parası olmayanlar ortada kalıyor. Biz hepimiz insanız tek bir milletiz”dedi.
Suriye sınırında tek kişilik eylem yapan Suriyeli Ali Silo, açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde dağılarak bölgeden uzaklaştı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan