Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Hamilelikte Grip Aşısının Önemi !!!

Hamilelikte Grip Aşısının Önemi !!!

Özel Şanmed Hastanesi Kadın Hastaslıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Ebru KİRAZOĞLU YILDIRIM hamilelerin aşıyla ilgili en çok merak ettiği soruları cevapladı.

“Hamileler grip aşısı olabilir.Grip aşısı olmanız sadece güvenli değil,sizin ya da bebeğinizin hayatını kurtarabilir.Çünkü gebelik esnasında gribe yakalarsanız,daha ciddi komplikasyonlara açık olursunuz.Bunlardan en çok endişe ettirecek olanı ‘zature’dir  ve hayati tehlike yaratabileceği gibi erken doğuma sebep olabilir.Doğum sonrası lohusalık döneminde de risklere maruz kalabilirsiniz.

Gebelikte yaptırdığınız grip aşısı,doğumdan sonra da bebeğinizi bir süre korur.Gebelik esnasında sizden aldığı antikorlar onu doğum sonrasında da bir süre koruyacaktır.

Ekim ayı,grip mevsimi henüz başlamadığı için,aşı olmanız için en uygun aydır.Aşı yapıldıktan sonra vücudun bağışıklık kazanması için gereken süre yaklaşık 2 haftadır.Ancak uygun zamanı kaçırdıysanız bile aşınızı yaptırın çünkü grip sezonu Mayıs ayına kadar devam eder.

Bunları Unutmayın

-Hastaysanız, kırgınlık ve ateşiniz varsa aşı olmak için belirtilerin geçmesini bekleyin.

-Daha önce aşı nedeniyle alerji reaksiyonlar yaşadıysanız ,aşı yaptırmayın.

-Yumurtaya karşı alerjisi olanlar,aşı sonrası benzer sorunlar yaşayabilir.Bu yüzden bir süre yumurtadan kaçınmak gerekebilir.

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan