Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Ak Parti İl Başkanı Yıldız’dan Kudüs Annelerine Tam Destek

Ak Parti İl Başkanı Yıldız’dan Kudüs Annelerine Tam Destek

Kudüs Anneleri ve Kudüs Anne Adayları Balıklıgöl’de 42. kez bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.Balıklıgöl’de gerçekleştirilen basın açıklamasına AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Yönetim Kurulu üyeleri  katıldı.
AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız Kudüs Anneleri Platformunun düzenlemiş olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kudüs Anneleri Platformunun bugün itibariyle düzenlemiş olduğu 42. Basın açıklaması dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu onurlu duruşunuzdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir, Müslümanların kırmızıçizgisidir. Nerede bir dünya mazlumu varsa yanlarında duran liderimiz Recep Tayyip Erdoğan her zaman bunun öncüsü olmuştur. Bizler de bu hareketin bir temsilcisi olarak Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar, Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Dünya mazlumlarının herhangi bir mağduriyet yaşamaması için her zaman yanlarında dimdik duran liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a buradan selam olsun. Bizler her zaman için nerede bir mazlum varsa sesine kulak vereceğiz, onlara destek olacağız. Siyonizm kahrolsun. Sizlerde medyadan takip ediyorsunuz oradaki Müslüman kardeşlerimizin ellerinde silahları yok, ellerinde topları yok, tankları yok karışlarında iman gücüyle durmaktalar. Rabbim bizlere onların yanında durmayı nasip eylesin, bizlere aynı imandan nasip eylesin. Bu arada hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada bizleri gururlandırdınız her hafta açıklamalarınız devam ediyor bugünde 42.si oldu. Bizler bu platformlara, bu basın açıklamalarına olan desteğimizi sürdüreceğiz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Kudüs Anneleri ve Kudüs Anne Adayları – 13 Ekim 2018 Cumartesi – Balıklı Göl Basın Açıklamasında ise şu ifadelere yerildi.Değerli Basın Mensupları, Kudüs’e Mücahide Olmayı, Kudüs’ü Cihadı, Ahdi Olarak Gören ve Basın Açıklamamıza Destek Veren Kudüs Anneleri ve Anne Adayları Hanımefendiler;

“Her Müslümanın Ortak Davası;Kudüs Olmalıdır…”

Bugün kırk ikincisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

Kudüs davası tüm dünya Müslümanlarının ortak davasıdır, olmalıdır, olması kaçınılmaz bir davadır. Yüce Rabbimizin çevresini mübarek kıldığını ayetle bildirdiği, Müslümanların ilk kıblesini ve Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)’in İsra ve Miraç mekânını içinde barındıran bu beldenin bugün işgal altında olmasının sebebi dünya Müslümanlarının birlik ve bütünlüğünü kaybetmiş olması ve liderinin olmayışıdır. Yani mesele; Filistin’in karşı karşıya olduğu durumla veya Filistinlilerin işlemiş olduğu hatalarla değil, ümmetin genel durumuyla doğrudan irtibatlıdır. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Kudüs ve Mescidi Aksa’nın durumu ümmetin aynası olmuştur.

Müslümanlar, Mescidi Aksa’ya ve Kudüs’e sahip çıkma sorumluluğunu kendi izzetine ve değerlerine sahip çıkma sorumluluğu olarak algılamalıdır. Bugün orada İslam’ın ilk kıblesine iğrenç saldırılar düzenleniyor ve burası kirletilmeye çalışılıyorsa doğrudan ümmetin izzetine saldırılıyor, tüm dünya Müslümanlarının ortak onuru kirletiliyor demektir. Mescidi Aksa’yı kuşatmaya alarak orada Müslümanların ibadet yapmalarını engelleyen, Müslümanlara namaz esnasında saldıran ve çok çirkin muamelelerde bulunun işgalci siyonist İsrail, Kudüslülere veya Filistinlilere değil, tüm dünya Müslümanlarına kafa tutmaktadır. Onun bu alçak cesareti gösterebilmesi ise kendisinin güçlü olmasından değil dünya Müslümanlarının kendi onur ve izzetlerine sahip çıkma konusundaki zaaflarından ileri geliyor. Müslümanların kutsal değerlerine ve bunların başında da Kudüs davasına sahip çıkma konusunda yeterli duyarlılığı göstermeleri bu bilinci kazanmalarına bağlıdır. Kudüs Anneleri Platformu olarak temennimiz; İslam Âleminin Kudüs davasını yeniden layık olduğu yere oturtmasına ve orayı işgal kirinden temizlemek için sürdürülen onurlu mücadeleye hakkıyla destek verebilmesi ve davaya sahip çıkmasıdır.

Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 29. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.
Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.
Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. İslâm Âleminde ittihad ve vahdeti nasip eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Mübarek günler ve beldeler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım!
Allah’ın Selamı, Bereketi ve Rahmeti Üzerimize Olsun.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan