Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / HBYS Çalışanlarından MHP İl Başkanı Güneş’e Ziyaret

HBYS Çalışanlarından MHP İl Başkanı Güneş’e Ziyaret

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışan ve Taşeron yasası kapsamı dışında bırakılan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi personelleri Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.
Hastanelerin bütün bilişim alt yapısını, sistem ve veri tabanını, Network ve Bilgisayardonanım arızlarının tamamını gideren ve bu kurumların beyin takımı olan HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) personelleri kapsam dışında bırakılmıştır.
Şanlıurfa’daki sağlık kuruluşlarında bu birimlerde çalışan 99 kişi mağduriyetlerinin giderilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut GÜNEŞ’le görüşen ve kendi durumlarını anlatan bilgi ve belgeleri içeren dosyalarını kendisine teslim ederek, bu konuda MHP partisinden genel merkez nezdinde girişimlerde bulunulmasını talep ettiler. Ayrıca eski çalışma bakanı Jülide SARIEROĞLU’nun çalışma bakanlığını Zehra Zümrüt SELÇUK’a devir teslim töreninde ve canlı yayında bütün Türkiye’ye HBYS personellerinin kadroya geçirilmesi ile ilgili resmi çalışmaların Maliye bakanlığı ve Çalışma bakanlıkları nezdinde bitirildiğini resmi olarak açıklamasına rağmen geçen 3 aylık süreçte halen bir ilerleme kaydedilmediğini ifade ettiler. İl Başkanı Mahmut GÜNEŞ konuya vakıf olduklarını Taşeron yasası ile ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını, özellikle HBYS personellerine yapılan uygulamanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve konunun takipçisi olacaklarını, partilerinin seçim beyannamelerinde bu konuya yer verdiklerini konunun çözümü ve kendisine teslim edilen dosyanın bizzat genel merkeze ileteceklerini ifade etmiştir. Ayrıca ilgili ziyaret de MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim ÖZYAVUZ ile il başkanı aracılığı ile telefonda görüşen HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) personelleri MHP’nin seçim beyannamesinde de yer alan ve kadroya geçemeyen taşeron personellerin kadroya alınması hususunda Milletvekili ÖZYAVUZ’dan gerekli girişimlerin yapılacağını, gerekli yasa tekliflerinin meclise verileceğine dair söz aldılar.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan