Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Yerel Seçim Tarihi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Yerel Seçim Tarihi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Milyonlarca seçmenin merakla beklediği yerel seçim takvimi belli oldu.  Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre yerel seçimlerin 31 Mart 2019 tarihinde yapılması kesinleşmiş oldu.

YSK’nın duyurusunda seçimlerde aday olacakların da görevlerinden 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği belirtildi.

YSK’nın konuya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 8. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Mahalli İdareler Seçimleri 5 yılda bir yapılır. Her seçim döneminin 5. yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın mart ayının son pazar günü oy verme günüdür.” hükmüne istinaden Mahalli İdareler Seçimleri’nin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacağı belirtilerek, seçimlerde aday olabilmek için kanun gereği çekilmesi veya görevlerinden ayrılması gerekenlerin çekilme veya görevlerinden ayrılma isteğinde bulunma tarihlerinin belirlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların tamamlandığı kaydedildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan