Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Çoban: Göbeklitepe kararı bölge için çok ciddi bir sinerji oluşturacak

Çoban: Göbeklitepe kararı bölge için çok ciddi bir sinerji oluşturacak

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, turizmde gelecek yılı “Göbeklitepe Yılı” ilan etmek istediklerini açıklamasının ardından bölgede ve Şanlıurfa’da bir heyecan yarattı. Turizmciler, alınan kararın bölgede çok ciddi bir sinerji oluşturacağının altını çiziyor.

Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, 2019 yılının Göbeklitepe açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Çoban, Göbeklitepe’nin UNESCO’ya girmesiyle birlikte sürecin taçlandığını belirtti. Çoban,”Bu taçlanma daha da değerlenmiş olacak. Bu süreçte Urfa’ya çok grup geliyordu. Bu süreçler bu rakamları daha da artıracak.”diye konuştu.

MEZOPOTAMYA İÇİN İYİ BİR SİNERJİ OLACAK

Urfa’ya birçok grubun geldiğinin altını çizen Çoban,”Dışarıdan gelecek misafirlerimizin durumu olumlu yönde etkileyecektir. Güzel günler, Şanlıurfa’yı bekliyor. Şanlıurfa ve bölge turizmi açısından güzel gelişmeler. Gelen turist, sadece Şanlıurfa için gelmiyor. Bölgedeki diğerler için de geliyor. Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve Gaziantep’e geliyor. Mezopotamya için iyi bir sinerji olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan