Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Tarladan Umduğunu Bulamayan Çiftçi, Çareyi Traktör Satmakta Buldu

Tarladan Umduğunu Bulamayan Çiftçi, Çareyi Traktör Satmakta Buldu

Türkiye’nin hububat ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da, çiftçiler ne yazık ki bu ambarın avantajını yaşayamıyor. Maliyeti her geçen gün artan tarım, çiftçilere traktör sattırıyor.
Şanlıurfa, Türkiye’nin en geniş tarım arazisine sahip illerin başında gelirken, bu araziler sahibine pek de bir fayda sağlamıyor. Tüm girdi maliyetlerinin her geçen gün yükselmesi ve DEDAŞ borcuyla birlikte, çiftçi tüm kazancını giderlere harcıyor. Gelir ve gider hesaplaması sonucu borçlu çıkan çiftçi, sezonun sona ermesiyle birlikte traktörünü satıyor. Şanlıurfa oto galericiler sitesindeki traktör galerinde yaşanan traktör yoğunluğu, aynı zamanda fiyatların düşmesine de yola açıyor. Traktör galericileri, traktör satan kişi sayısının çok ancak alan kimsenin olmadığını belirtiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan